Doble mort als EUA

Les dues germanes saudites que van demanar asil estaven vives al caure al riu

Les autoritats investiguen si la mort va venir motivada per un suïcidi de les joves, de 22 i 16 anys

NY101. NUEVA YORK (NY, EE. UU.), 31/10/2018. Fotografía cedida por el Departamento de Policía de la Ciudad de Nueva York (NYPD) hoy, miércoles 31 de octubre de 2018, que muestra a las hermanas Tala Farea (i) y Rotana Farea (d). La policía de Nueva York está investigando la muerte de las hermanas Tala Farea, de 16 años, y Rotana Farea, de 22 años, de Arabia Saudita, cuyos cuerpos completamente vestidos, atados con cinta adhesiva, en las orillas del río Hudson en Manhattan en la ciudad de Nueva York el pasado 24 de octubre. Las hermanas, que vivían en Fairfax, Virginia, fueron reportadas como desaparecidas en agosto. EFE/Cortesía NYPD/SOLO USO EDITORIAL/NO VENTAS

NY101. NUEVA YORK (NY, EE. UU.), 31/10/2018. Fotografía cedida por el Departamento de Policía de la Ciudad de Nueva York (NYPD) hoy, miércoles 31 de octubre de 2018, que muestra a las hermanas Tala Farea (i) y Rotana Farea (d). La policía de Nueva York está investigando la muerte de las hermanas Tala Farea, de 16 años, y Rotana Farea, de 22 años, de Arabia Saudita, cuyos cuerpos completamente vestidos, atados con cinta adhesiva, en las orillas del río Hudson en Manhattan en la ciudad de Nueva York el pasado 24 de octubre. Las hermanas, que vivían en Fairfax, Virginia, fueron reportadas como desaparecidas en agosto. EFE/Cortesía NYPD/SOLO USO EDITORIAL/NO VENTAS / NYPD HANDOUT (EFE)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Les germanes saudites trobades mortes en un riu de Nova York la setmana passada estaven vives quan van caure a l’aigua, segons van revelar fonts que van demanar l’anonimat a la cadena de televisió CNN.

Un oficial va dir al mitjà de comunicació que s’ha trobat aigua als pulmons de Rotana i Tala Farea, de 22 i 16 anys, la qual cosa indicaria que estaven respirant quan van caure al riu Hudson, on van ser trobades.

Va afegir que les autoritats continuen investigant, però creuen de moment que la mort va ser motivada per un suïcidi de les joves, els cossos de les quals van ser trobats completament vestits a les vores del riu Hudson fa vuit dies, lligats l’un a l’altre pels turmells i la cintura amb una cinta aïllant.

Tot i que encara es tracta d’aclarir els fets, ja que Rotana i Tala van desaparèixer de la ciutat on residien al’estat de Virginia (EUA) el mes d’agost passat, la font va revelar a la CNN que de moment no s’ha trobat cap prova que fossin víctimes d’un crim.

Asil polític

Els detectius continuen analitzant la mort de les joves, el cas del qual va rebre una notable atenció dels mitjans de comunicació nord-americans per les estranyes circumstàncies i després de conèixer-se que les mortes, de nacionalitat saudita, havien demanat asil polític als EUA poc abans de morir.

Les indagacions han revelat que les germanes, segons l’informat per l’oficial anònim a aquesta televisió nord-americana, no volien tornar a l’Aràbia Saudita, cosa que les autoritats del país àrab havien ordenat a la mare de les joves al conèixer la petició d’asil.

Per la seva banda, el consolat de l’Aràbia Saudita va informar aquest dimecres en un comunicat que està "seguint de prop juntament amb autoritats locals la investigació" de la mort de les joves, i va assegurar que està esperant els informes forenses que, va recalcar, "encara no s’han finalitzat".

Notícies relacionades

Així mateix, en el text s’assegura que el consolat ha nomenat un advocat per seguir el cas i que ha prestat la seva ajuda i suport als familiars de les víctimes, que va detallar que eren estudiants que es trobaven als EUA acompanyant el seu germà.

Les joves havien arribat als EUA des de l’Aràbia Saudita el 2015 juntament amb la seva mare i es van assentar a l’estat de Virginia, tot i que la Policia va apuntar que van deixar la residència familiar i es van traslladar a un alberg després d’una altra desaparició el mes de desembre passat.