Tres nens palestins moren a Gaza en un atac amb un dron israelià

Els menors tenien entre 12 i 14 anys i eren al costat de la tanca de seguretat

zentauroepp45641562 relatives of ahmed abu lebdeh  22  who was killed by israeli181028223816

zentauroepp45641562 relatives of ahmed abu lebdeh 22 who was killed by israeli181028223816 / Khalil Hamra

1
Es llegeix en minuts
EFE

Tres menors palestins d’entre 12 i 14 anys han mort aquest diumenge per un míssil israelià llançat des d’un dron a prop de la frontera que separa Gaza d’Israel quan, segons l’Exèrcit, provaven d’assaltar la divisòria, van informar fonts mèdiques palestines.

Cap a les vuit de la tarda, els tres palestins es van aproximar a la tanca de seguretat al sud de Gaza “en un intent de fer-la malbé i, aparentment, col·locaven un aparell explosiu improvisat en la seva proximitat”, va informar l’Exèrcit en un comunicat, que va afegir que “com a resposta, un vehicle aeri va disparar contra ells”.

Sense accés dels metges

Durant més d’una hora, els equips mèdics palestins no van poder acostar-se al lloc, per ser a la zona vetada adjacent a la frontera, però finalment van aconseguir arribar i la Mitja Lluna Roja (equivalent a Creu Roja) va confirmar que van trobar tres cadàvers. “Les forces de l’ocupació han permès a les ambulàncies a l’est de Deir el-Balah entrar per recuperar els cossos. Els equips de la Mitja Lluna Roja han recuperat tres cossos de màrtirs a l’est de Jan Yunis”, va anunciar aquest organisme en un comunicat.

El portaveu del Ministeri de Sanitat palestí, Ashraf al-Qedra, va confirmar que els tres morts “tenien entre 12 i 14 anys” . Des que va començar la campanya de la coneguda com a ‘Gran Marxa del Retorn’ a la línia divisòria, que des de fa set mesos demana el final del bloqueig israelià sobre l’enclavament i el dret al retorn dels refugiats, han mort més de 200 palestins per foc israelià, la majoria en les protestes i en incidents violents.

Notícies relacionades

Aquest cap de setmana es va registrarl’última escalada militar entre Israel i Gaza, des d’on la Gihad Islàmica va disparar prop de quaranta coets cap a territori israelià, a la qual cosa l’Exèrcit va respondre amb desenes de bombardejos sobre objectius militars a la franja.

Israel, que manté un bloqueig des que el 2007 Hamàs va aconseguir el control de l’enclavament per la força, responsabilitza a aquest moviment islamista de la violència a Gaza.