ATAC ANTISEMITA ALS EUA

L'autor de la matança de Pittsburgh ja havia expressat el seu odi als jueus

El fiscal general assegura que es demanarà la condemna a la pena de mort

zentauroepp45646246 pittsburgh  pa   october 27  police rapid response team memb181028170753

zentauroepp45646246 pittsburgh pa october 27 police rapid response team memb181028170753 / JEFF SWENSEN

2
Es llegeix en minuts
EFE

Rob Bowers, autor de la matança en una sinagoga de Pittsburg (Pennsilvània), va deixar entreveure les seves intencions en un missatge publicat dissabte al matí a les xarxes socials: "Que es foti el vostre punt de vista. M’hi poso". No era la primera vegada que expressava el seu odi i el seu desig de matar jueus.

Bowers, de 47 anys i veí de Pittsburg, va sembrar el pànic a la sinagoga de la Congregació de l’Arbre de la Vida quan, entorn de les 10.00 hora local, va obrir foc de manera indiscriminada mentre cridava que "tots els jueus han de morir", segons van relatar testimonis directes. Bowers compareixerà davant del jutge aquest mateix dilluns.

La Fiscalia General dels Estats Units presentarà càrrecs de "delicte d’odi" i buscarà la pena de mort per a l’autor de la matança en la qual van morir 11 persones i unes altres 6 van resultar ferides, van informar fonts oficials.

Delictes de pena de mort

"Aquests presumptes crims són reprovables i absolutament repugnants d’acord amb els valors de la nostra nació. Per això, el Departament de Justícia presentarà càrrecs de delicte d’odi, així com altres, contra l’acusat, incloent càrrecs que podrien portar a la pena de mort", va declarar el fiscal general dels EUA, Jeff Sessions.

El president d’Alemanya, Frank-Walter Steinmeier, i la cancellera, Angela Merkel, van expressar la seva consternació per la matança i van fer una crida a combatre qualsevol acte de violència i antisemitisme. "És un crim abominable a què hem de respondre fent tot el que estigui a la nostra mà contra la violència, l’antisemitisme i la discriminació", va apuntar Steinmeier en un missatge de condolença dirigit al president dels Estats Units, Donald Trump.

"Hem de respondre a l’antisemitisme amb determinació i a tot arreu", va recalcar per la seva part Merkel en el compte de la xarxa social Twitter del seu portaveu, Steffen Seibert, després de manifestar les seves condolences als familiars de les 11 persones mortes en l’atac.

Condolences de Hamas

Notícies relacionades

El moviment islamista Hamàs va condemnar des de Gaza la matança i va transmetre les seves condolences als familiars. "Aquest acte agressiu contra 'llocs de culte', que és fortament condemnat, posa de manifest que el terrorisme no té religió ni ideologia", va declarar Basin Naim, membre del buró de Relacions Internacionals de Hamas, en un comunicat.

"Com palestins que han aguantant el terrorisme de l’ocupació israeliana, som els més conscients del que significa terrorisme i quines són les seves destructives conseqüències", va dir el grup, considerat una organització terrorista tant per Israel com la Unió Europea o els EUA, entre d’altres.

Temes:

Estats Units