la sessió parlamentària ha durat 18 hores

Forts disturbis durant el debat dels Pressupostos de l'Argentina

El Congrés viu moments de tensió en una sessió que ha aprovat un dur ajust imposat per l'FMI

a5f64759-254b-4533-96f6-1fe002f80d0e-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

La Cambra de Diputats de l’Argentina ha aprovat el projecte delsPressupostos del 2019, enmig de fortes tensions entre oficialistes i opositors, i amb disturbis fora del Congrés entre la policia manifestants que rebutgenl’ajust econòmic que implicarà la llei.

18 hores de debat

La votació es va saldar amb 138 vots a favor, 3 més dels necessaris, 103 en contra i 8 abstencions després de 18 hores de debat amb intensos moments de tensió que van obligar el president de la Cambra a fer dues pauses.

El projecte, que formalitza un dur ajust dels comptes públics i un augment dels impostos en línia amb les peticions del Fons Monetari Internacional (FMI), ha de passar ara al Senat per a la seva aprovació definitiva. 

La sessió va començar poc abans del migdia de dimecres i es va allargar fins a les 5.45 hores locals (8.45 GMT) d’aquest dijous, quan es va dur a terme la votació final, en la qual l’oficialisme va comptar amb el suport d’un grup de legisladors opositors.

Mentre tenia lloc el debat, fora del recinte, fortament custodiat per un operatiu comandat pel Govern de la ciutat de Buenos Aires, moviments socials i organitzacions sindicals es manifestaven contra el Pressupost redactat per l’Executiu del president, Mauricio Macri.

Llançament de pedres

Els incidents es van desencadenar quan un grup de manifestants van intentar trencar la tanca de seguretat i van començar a llançar pedres a la policia, a la qual cosa els efectius van respondre amb rajos d’aigua, gasos lacrimògens i trets de bala de goma.

Els enfrontaments, que es van estendre a altres punts del centre de la capital, es van saldar amb 26 detinguts.

Diversos diputats van intentar intervenir-hi sense èxit

Tot just iniciats els disturbis a les portes del Congrés, un grup de diputats opositors, principalment de l’esquerra i el kirchnerisme, van sortir al carrer per interposar-se entre la policia i els manifestants, però, segons van denunciar, van ser agredits pels efectius després d’identificar-se com a parlamentaris.

Notícies relacionades

També hi va haver tensió portes endins del Congrés, quan, al conèixer-se els excessos, l’oposició va reclamar a crits interrompre el debat.

Pels incidents, la sessió es va interrompre dues vegades, una per a una reunió entre els caps dels blocs de Diputats i el ministre de Seguretat de la capital, Marcelo D’Alessandro. 

Temes:

FMI Argentina