TENSIÓ AL PRÒXIM ORIENT

L'Exèrcit israelià abat un palestí a Cisjordània

16 detinguts més acusats de terrorisme després d'uns disturbis a la ciutat de Tamun

zentauroepp45566764 an israeli soldier drinks from a water bag on a bridge leadi181024105451

zentauroepp45566764 an israeli soldier drinks from a water bag on a bridge leadi181024105451 / Ariel Schalit

1
Es llegeix en minuts

Un palestí ha mort en un enfrontament amb soldats israelians a Tamun, Cisjordània. L’Exèrcit israelià ha informat que l’operació es va saldar amb 16 detinguts. Els militars van explicar que van utilitzar foc real i "mesures antiavalots" després que uns 50 palestins els llancessin roques i material pirotècnic durant l’operació. Els soldats estaven buscant casa per casa activistes "anti-Israel" i armes il·legals. 

El mort ha sigut identificat com aMohamed Saad Bixarat, de 21 anys, i va rebre un tret al pit, segons Wafa, mentre que la ràdio israeliana ha assegurat que va ser traslladat a un hospital on ha mort poc després. Durant l’operació han resultat ferits 10 palestins més durant els disturbis. 

Recerca

L’Exèrcit israelià ha emès un comunicat en el qual explica que durant el registre abans de l’alba uns 50 palestins els havien llançat pedres i material pirotècnic. Els militars van contestar amb foc real i gasos lacrimògens.

Notícies relacionades

Durant l’operació han sigut detingudes 16 persones acusades d’estar involucrades en "activitats terroristes, terrorisme popular i protestes violentes" i han sigut interrogats. S’han confiscat dues armes "improvisades". 

Dilluns a la nit soldats israelians apostats a la localitat deHalhul, al nord d’Hebron, a la Cisjordània ocupada, van disparar foc real contra el que ells van creure que havien sigut trets contra ells, sense causar ferits. L’Exèrcit ha comunicat que l’incident serà investigat en detall i que s’apunta que "no es va disparar contra les tropes". 

Temes:

Palestina Israel