CRISI MIGRATÒRIA

Trump felicita Mèxic per enviar policies per frenar els immigrants hondurenys

Les autoritats mexicanes han reforçat la frontera amb Guatemala en vista de la imminent arribada de la caravana formada per més de 3.000 persones

olerin45447137 president donald trump arrives at white house in washington 181013200549

olerin45447137 president donald trump arrives at white house in washington 181013200549 / Manuel Balce Ceneta

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president dels EUA, Donald Trump, ha agraït dijous a Mèxic l’enviament d’uns 200 policies a la frontera amb Guatemala per fer front a l’arribada de la caravana amb uns 3.000 migrants hondurenys.

"Gràcies Mèxic, ¡esperem treballar amb vosaltres!", ha dit Trump en un missatge a Twitter. En el text el president fa referència a l’arribada dimecres de policies federals mexicans en dos avions a la zona fronterera. Anteriorment, el president nord-americà havia advertit al seu veí del sud que mobilitzaria l’Exèrcit si Mèxic no frenava la caravana de migrants.

En un míting a Montana, Trump ha assegurat que "amb sort Mèxic aturarà" la caravana abans que travessi la seva frontera.

Notícies relacionades

El comissionat general de la Policia Federal de Mèxic, Manelich Castilla, ha afirmat en declaracions a mitjans de premsa mexicans que el desplegament dels agents "obeeix a l’aposta per una migració segura i regular".

Trump va amenaçar Hondures, Guatemala i el Salvador de tallar l’ajut econòmic nord-americà si aquests països no impedien l’avenç cap al nord de la caravana d’immigrants hondurenys que pretenen entrar als Estats Units ni de la migració cap als EUA en general.