ENTREVISTA

Salvini es planteja ser candidat a la presidència de la Comissió Europea

El dirigent de la Lliga Nord assegura que "amics de diferents països europeus" l'hi han proposat

undefined43866492 italy s interior minister matteo salvini looks on during the180816103505

undefined43866492 italy s interior minister matteo salvini looks on during the180816103505 / STEFANO RELLANDINI

1
Es llegeix en minuts
AFP

Matteo Salvini, líder de l’extrema dreta italiana i vicepresident i ministre de l’Interior del Govern de Roma, ha assegurat aquest dijous que està considerant postular-se per a la presidència de la Comissió Europea si una coalició sobiranista guanya les pròximes eleccions europees.

"És cert, amics de diferents països europeus m’ho pregunten, m’ho proposen", ha manifestat Salvini en una entrevista publicada pel diari 'La Repubblica'. "És bo que em vegin com un punt de referència per a la defensa dels pobles, fins i tot fora d’Itàlia", ha afegit.

"En aquest moment, entre el pressupost, Europa i els immigrants, no he tingut temps d’avaluar la proposta, el maig encara està molt lluny, ja ho veurem, ho pensaré", ha afegit l’aliat italià de la líder ultra francesa, Marine Le Pen.

Salvini, de 45 anys, es va posar el 2013 al capdavant de la Lliga Nord, un partit secessionista al caire de l’abisme, i el va convertir en una formació nacionalista triomfant, sota el lema 'els italians primer'.

Després de superarSilvio Berlusconi amb una coalició de dreta amb el 17% dels vots en les eleccions generals del març, es va unir al Moviment 5 Estrelles per governar.

Amb un discurs ferm contra els migrants i Brussel·les, ara supera el 30% d’intenció de vot en les enquestes.

Crítiques al pressupost

El president de la Comissió Europea és nomenat pel Consell de caps d’estat i de Govern, però a proposta del partit o grup majoritari al Parlament Europeu.

Notícies relacionades

En l’entrevista, Salvini també ataca la Comissió Europea i el seu president Jean-Claude Juncker, que són molt crítics amb el projecte de pressupost italià.

"Som responsables davant de 60 milions d’italians, no davant d’ells, el pressupost no canviarà ni una coma, però no es permeten enviar la troica o els comissaris. Que parin i deixin treballar el Govern dels italians", ha conclòs.