CIMERA A BRUSSEL·LES

La UE proposa estendre un any el període de transició al 'brexit'

La finalitat és desbloquejar les converses amb Londres que estan en un punt mort

zentauroepp45486859 european union s chief brexit negotiator michel barnier atte181017101701

zentauroepp45486859 european union s chief brexit negotiator michel barnier atte181017101701 / YVES HERMAN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El màxim responsable de la UE en les negociacions per al‘brexit’Michel Barnier, ha proposat al Regne Unit estendre el període de transició un any després de la seva sortida de la UE amb la finalitat de desbloquejar les converses, que encara estan en punt mort i que acaparen l’interès en la cimera europea que comença aquest dimecres a la nit a Brussel·les.

"Una de les opcions és estendre el període de transició per un any [fins al 31 de desembre del 2021]", han declarat fonts diplomàtiques a l’AFP. Aquesta proposta pretén donar temps per resoldre la qüestió de la frontera entre Irlanda Irlanda del Nord, el principal escull, segons aquestes fonts.

Converses infructuoses

Notícies relacionades

S’espera que la primera ministra britànica, Theresa May, a última hora d’aquesta tarda a Brussel·les, enmig d’un punt mort en les negociacions, faci un breu discurs davant dels líders de la UE, abans que es reuneixin per sopar en 27.

Aquesta cimera es va presentar inicialment com el moment de la veritat en vista dels sis mesos posteriors a la sortida del Regne Unit, prevista per al 29 de març del 2019, i a la qual seguiria un període de transició. Però les últimes converses entre la UE i Londres han sigut infructuoses, principalment sobre la qüestió d’una frontera física entre Irlanda i Irlanda del Nord.