TENSIÓ DIPLOMÀTICA

Itàlia acusa la policia francesa d'abandonar immigrants al seu territori

Salvini afirma que és "una vergonya internacional" i exigeix conèixer la identitat dels immigrants abandonats al bosc de la població fronterera de Claviere

zentauroepp45488446 file photo  italian deputy prime minister and interior minis181017125825

zentauroepp45488446 file photo italian deputy prime minister and interior minis181017125825 / Remo Casilli

1
Es llegeix en minuts

Agents de la policia italiana van ser testimonis divendres passat de com una furgoneta de la Gendarmeria francesa va abandonar dos immigrants, presumiblement d’origen africà, en un bosc del terme municipal de Claviere, en territori italià, segons informen els mitjans italians

El Ministre de l’Interior italià, Matteo Salvini, ha assegurat a Twitter que l’acció "no pot considerar-se un error" i l’ha qualificat de "vergonya internacional". Salvini ha exigit a París que comuniqui la identitat dels dos immigrants que es van deixar al bosc de Claviere.

Notícies relacionades

La prefecta del Departament dels Alts Alps, Cécile Bigot-Dekeyzer, ha explicat que els agents francesos implicats fa pocs dies que són a la destinació i que no coneixen bé la zona. Els policies van travessar la frontera amb Itàlia sense adonar-se’n i per tant no van avisar les autoritats italianes. Bigot-Dekeyzer admet que es tracta d’un "error" del qual s’han d’aclarir encara els detalls. 

El Ministeri d’Exteriors italià en un breu comunicat informa que va contactar amb l’ambaixador francès a Itàlia perquè li aclarís el que va passar. Els mateix va fer l’ambaixador italià a París amb les autoritats franceses.