POLÈMICA A INTERNET

La controvèrsia al voltant de Trump arriba a l'esfera de l'art

El mandatari provoca nombroses crítiques per l'estil d'un quadro a la Casa Blanca en què apareix amb altres presidents republicans

cuadro casa blanca

cuadro casa blanca

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La controvèrsia que envolta la figura de Donald Trump arriba fins i tot l’esfera de l’art. La polèmica té a veure aquesta vegada amb la decisió del mandatari de penjar a la Casa Blanca un quadro en què apareix ell mateix al costat d’altres presidents republicans en la història dels EUA conversant relaxadament al voltant d’una taula. 

L’obra, coneguda com a ‘El club republicà’ és d’Andy Thomas i es va poder apreciar durant una imatge de l’entrevista amb el mandatari que va divulgar el programa 60 minuts en el seu compte de Twitter. L’escena mostraAbraham Lincoln d’esquena, acompanyat de Richard Nixon, Teddy Roosevelt, Dwight Eisenhower, Gerald Ford, Ronald Reagan i els Bush, pare i fill, a més d’un Trump amb un aspecte sensiblement més estilitzat.

L’elecció de Trump i la mateixa obra han provocat nombrosos comentaris adversos a les xarxes socials, alternant crítiques iròniques amb reaccions irades pel que es considera un estil inapropiat respecte al que ha d’impregnar la Casa Blanca. Les crítiques parlen fins i tot de "blasfèmia", i no hi han faltat veus que han comparat l’estil i la posada en escena de l’obra amb l’arxiconeguda Gossos jugant a pòquer.

Difícil de pintar

El contrapunt, òbviament, el representa l’artista, que ha explicat que el mateix Trump li va trucar per felicitar-lo pel seu treball, segons informa ‘The Daily Beast’. "Va ser una trucada molt graciosa en què em va dir que la meva obra li agradava molt. Va ser molt elogiós. Em va comentar que havia vist moltes pintures de si mateix i que rares vegades li agradaven", va exposar Thomas.

Notícies relacionades

La pintura és l’última d’una coneguda sèrie de Thomas que representa presidents anteriors de cada partit compartint tela. La primera de Thomas, que es va acabar el 2008, va incloure els republicans, menys Trump, jugant a pòquer. Un retrat posterior va mostrar els presidents demòcrates jugant a billar.

L’artista va decidir afegir-hi el president actual, malgrat que li semblava "difícil de pintar" pel seu to de pell i el seu característic somriure.