Mesura qualificada d'inhumana

Hongria prohibeix des d'aquest dilluns dormir al carrer

La nova llei faculta la Policia per traslladar per força a albergs els sensesostre

1
Es llegeix en minuts
Reuters

Una polèmica llei que prohibeix dormir al carrer ha entrat en vigor aquest dilluns a Hongria, per a preocupació de les organitzacions defensores de drets humans que consideren aquesta mesura inhumana per a la població ‘sensesostre’.

La reforma, consagrada fins i tot amb una esmena constitucional, faculta la Policia per traslladar per força a albergs les persones que es trobin al carrer. Si s’hi neguen tres vegades en un període de 90 dies, poden ser detingudes i les seves propietats, destruïdes.

El Govern de Viktor Orbán ha defensat que la nova llei pretén garantir per a les persones sense llar unes condicions mínimes de vida i ha promès dedicar recursos a aquesta finalitat, fet que s’ha traduït aquest dilluns al matí en l’absència de gent en un dels passos subterranis més freqüentats de Budapest.

Sense consultar amb les oenagés

Notícies relacionades

Gabor Ivanyi, cap del grup Oltalom, que gestiona albergs amb 600 llits a la capital, ha lamentat que l’Executiu hagi emprès una mesura d’aquest calibre sense consultar les oenagés. "Aquesta llei pretén espantar els sensesostre perquè fugin", en la mesura que "no saben què fer", ha afegit.

Mig miler de persones es van concentrar diumenge davant del Parlament per protestar per la reforma. "Crec que és vergonyós criminalitzar la situació impossible i indefensa en la qual hi ha aquestes persones", ha lamentat una de les manifestants, Agnes Merenyi.