Projecte de llei

Malàisia abolirà la pena de mort

El Govern proposarà aquest dilluns una llei per acabar amb aquesta pràctica

fcasals10067202 to go with story slugged ejecuciones caras          file    181011091236

fcasals10067202 to go with story slugged ejecuciones caras file 181011091236 / AP

1
Es llegeix en minuts
Efe

El Govern de Malàisia proposarà una llei per abolir la pena de mort dilluns vinent durant la pròxima sessió del curs parlamentari, informen avui mitjans locals.

"Tota pena de mort serà abolida [...] Els documents es troben en l’última etapa. El fiscal general ens ha indicat que està preparat per posar-ho sobre la taula, esperem que en la pròxima sessió" del Parlament, va dir Liew Vui Keong, encarregat per a lleis del Departament del Primer Ministre.

El legislatiu reprendrà les seves activitats dilluns vinent.

Segons Keong, en declaracions durant un acte de la Universitat Malaia recollides per la premsa local, el Gabinet va tractar el tema en una reunió dimecres al matí.

"Una vegada es procedeixi a l’abolició de les sentències, s’aturaran totes les execucions", va manifestar l’encarregat.

Entre els reus que han sigut condemnats a la pena capital hi ha el bolivià Víctor Eduardo Parada, per tràfic de drogues, mentre que un tribunal de Kuala Lumpur jutja dos xilens per assassinat, delicte que es castiga amb la forca.

Notícies relacionades

El setembre passat el sultà de Johor va commutar la pena de mort per cadena perpètua als tres mexicans –els germans Simón, Luis Alfonso i José Regino González Villarreal– sentenciats a Malàisia.

Malàisia aplica la pena de mort a la forca als condemnats per narcotràfic i homicidi voluntari.

Temes:

Malàisia