INVESTIGACIÓ EN MARXA

Detingut un sospitós per la mort de la periodista búlgara

Marinova investigava un assumpte de corrupció relacionat amb l'ús indegut de fons europeus

La víctima va ser violada i assassinada "de manera particularment violenta" el cap de setmana passat

zentauroepp45398759 flowers and candles are placed in memory of bulgarian tv jou181009122440

zentauroepp45398759 flowers and candles are placed in memory of bulgarian tv jou181009122440 / STOYAN NENOV

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La policia búlgara ha detingut un sospitós del’assassinat de la periodista Viktoria Marinova. La víctima va ser violada assassinada "de manera particularment violenta" a la ciutat de Ruse, situada a la vora del Danubi, al nord del país, segons fonts del Ministeri de l’Interior sense donar més detalls.  Marinova investigava un assumpte de corrupció relacionat amb l’ús indegut de fons europeus. 

La periodista, de 30 anys, era directora administrativa i presentadora al canal de televisió privat regional TVN. Segons les informacions dels mitjans locals, el crim es va cometre dissabte al migdia i elcadàver va ser trobat en una zona de difícil accés a prop del riu.

La víctima va ser colpejada amb tanta violència que el seu rostre va quedar irreconeixible, per la qual cosa no va ser identificada en un primer moment. El fiscal regional de Ruse, Georgui Georguiev, ha explicat avui a la premsa que la causa de la mort va ser un traumatisme al cap i que no hi ha dades que indiquin que el crim fos comès per més d’una persona.

Investigació

Notícies relacionades

Marinova presentava al canal TVN el seu propi programa, ‘Detector’, que es va emetre per última vegada el 30 de setembre. En aquesta ocasió, la presentadora va entrevistar el periodista búlgar Dimitar Stoyanov, de la web Bivol, que és soci de WikiLeaks, així com el periodista romanès Attila Biro, membre del projecte de periodisme d’investigació RISE Romania.

Stoyanov i Biro van ser arrestats el mes passat per la policia búlgara mentre investigaven a prop de Sofia la destrucció de documents que suposadament revelaven pràctiques de corrupció per part d’una empresa privada de construcció de carreteres, sospitosa de realitzar estafes amb fons europeus.

Temes:

Bulgària