Enquesta nacional

Bolsonaro continua com a favorit 48 h abans dels comicis presidencials al Brasil

El progressista Fernando Haddad, successor de Luiz Inácio Lula da Silva, és el seu competidor més proper

FILE PHOTO  Presidential candidate Jair Bolsonaro poses for picture at the National Congress in Brasilia  Brazil September 4  2018  REUTERS Adriano Machado File Photo

FILE PHOTO Presidential candidate Jair Bolsonaro poses for picture at the National Congress in Brasilia Brazil September 4 2018 REUTERS Adriano Machado File Photo / Adriano Machado (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El candidat ultradretà Jair Bolsonaro continua creixent en els sondejos dos dies abans dels comicis presidencials al Brasil, i amplia la distància amb el progressista Fernando Haddad, successor de Luiz Inácio Lula da Silva, segons un nou sondeig divulgat avui.

Bolsonaro ha crescut tres punts percentuals respecte a l’última enquesta, i arriba al 35 % d’intenció de vot, en canvi, l'escollit del Partit dels Treballadors (PT) arriba al 22 %, un punt percentual més, d’acord amb l’enquesta de la firma Datafolha.

Com que cap dels dos sembla que obtindrà més del 50 % de recolzaments en les eleccions d’aquest diumenge, Bolsonaro i Haddad s’enfrontaran en una segona volta el proper 28 d’octubre, on apareixen tècnicament empatats amb un 44 % i 43 % d’intenció de vot, respectivament.

Recolzament

Tots dos són, també, els candidats que tenen més rebuig entre els electors. El 45 % dels entrevistats va assegurar que no votaranBolsonaro en cap circumstància, mentre que el 40 % va expressar el mateix de Haddad.

Notícies relacionades

Segons l’enquesta Datafolha, encarregada per la televisió Globo i el diari ‘Folha de São Paulo’, el laborista Ciro Gomes, tercer a les enquestes, es manté amb un 11 % de les simpaties i és l’únic que vencerà Bolsonaro amb marge en una eventual segona volta.

El recolzament al socialdemòcrata Geraldo Alckmin, d’altra banda, ha caigut del 9 % al 8 %, mentre que l’ecologista Marina Silva, que disputa la tercera carrera presidencial, ha prosseguit amb un 4 % d’intenció de vot, segons el sondeig, que té un marge d’error de dos punts percentuals i ha entrevistat 10.930 persones entre dimecres i dijous.