Crim a Chiapas

Assassinat a trets un periodista a Mèxic

Sis periodistes han sigut assassinats al país des de començaments d'any, 46 durant el mandat del president Nieto

sergio-martnez

sergio-martnez

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un periodista ha mort després de rebre diversos trets al sud de Mèxic, segons ha informat la Comissió Nacional de Drets Humans (CNDH), remarcant la creixent violència que ha convertit el país en un dels més perillosos del món per als professionals de la informació.

Segons els primers indicis, Sergio Martínez, editor del diari ‘Enfoque’ i activista defensor dels drets humans, va ser atacat per individus armats des d’una moto en un local comercial de Cacahoatán, a l’estat mexicà de Chiapas, molt a prop de la frontera amb Guatemala. Martínez va perdre la vida al lloc dels fets i la seva dona, que l’acompanyava, està sent atesa després de patir lesions.

"La CNDH condemna de manera enèrgica aquests fets i sol·licitarà a les autoritats de l’estat de Chiapas brindar les mesures cautelars per protegir la vida, seguretat i integritat dels familiars de Sergio Martínez i dels col·laboradors del mitjà ‘Enfoque’", ha assenyalat l’organització en un comunicat.

Risc endèmic

Notícies relacionades

La CNDH ha demanat, a més, "esgotar totes les líniesd’investigació, sense descartar les amenaces que hagi tingut com a periodista." L’oenagé Artículo 19 ha registrat almenys sis periodistes assassinats aquest any i 46 més durant el sexenni del sortint president Enrique Peña Nieto, especialment en zones dominades pelnarcotràfic.

Martínez publicava fortes crítiques contra el govern municipal, la policia i altres personatges de la política local. En el seu perfil de Facebook, diversos periodistes, fotògrafs i columnistes van demanar seguretat per a la seva família i l’esclariment del cas. Mèxic continua sent el país més perillós per als periodistes a l’Amèrica Llatina i fins i tot en comparació amb països en guerra com araSíria, segons organismes internacionals.