'Cas Los Sauces'

Cristina Fernández i els seus fills afronten un nou judici per blanqueig de diners

En aquest cas se'ls acusa de fer ús de diners d'origen il·lícit a través d'una empresa immobiliària

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

En una acusació més en contra de l’expresidenta de l’Argentina, ara la justícia del seu país va elevar a judici oral una causa per blanqueig de diners en la qual és investigadaCristina Fernández de Kirchner i els seus dos fills, entre altres acusats, segons l’escrit judicial divulgat a la premsa.

Fernández de Kirchner, actual senadora nacional, és la política de l’oposició amb més recolzament segons els sondejos per a les eleccions presidencials de 2019, en les quals el mandatari Mauricio Macri buscarà tornar a contendre per quatre anys més a la Casa Rosada.

L’expresidenta, que acumula set processos judicials en contra seva, assegura que és innocent i que les acusacions en contra seva tenen la intenció de proscriure-la de l’activitat política. El cas pel qual serà enjudiciada juntament amb els seus fills, investiga el lloguer de complexos habitacionals en mans dels empresaris Cristóbal López i Lázaro Baez, tots dos sota arrest.

Estratègia immobiliària

Estratègia immobiliàriaEl jutge Julián Ercolini investiga l’anomenat ‘cas Los Sauces’ en el qual hi ha acusats l’expresidenta i els seus fills, el diputat Máximo Kirchner i la seva germana Florència. Segons l’acusació, Fernández de Kirchner va liderar entre gener de 2009 i març de 2016 una associació il·legal que va executar “un esquema de reciclatge de fons d’origen il·lícit a través de Los Sauces SA” l’empresa immobiliària familiar que opera a l’Argentina.

L’acusació afirma que d’aquesta manera “es va aconseguir legitimar una porció de diners de procedència il·legítima que eren canalitzats per empreses del grup Báez i del grup Indalo (de Cristóbal López) a través de l’activitat immobiliària i hotelera”.

En total, unes altres 18 persones seran jutjades juntament amb els Kirchner, i tot i que el judici encara no té data, s’estima que s’iniciarà l’any vinent.

Quadern de corrupció

Notícies relacionades

Una altra de les causes contra l’expresidenta (2007-2015) és l’anomenat “quaderns de la corrupció” sobre una suposada trama de suborns que implica tant grans empresaris de la construcció com una dotzena d’exfuncionaris kirchneristes.

Per aquesta última causa, el jutge Claudio Bonadio va sol·licitar el processament de Kirchner amb presó preventiva, però la mesura no va ser efectiva a causa dels furs de Kirchner com a senadora nacional.