DECLARACIONS CONTROVERTIDES

Trump es burla del testimoni de la presumpta víctima de Kavanaugh

El president va dir que el testimoni de Ford ha "destrossat" el seu candidat al Suprem

El mandatari va acusar els demòcrates de "gent malvada" per promoure el procés

zentauroepp45191765 us president donald trump speaks during the general debate o180925183432

zentauroepp45191765 us president donald trump speaks during the general debate o180925183432 / BRYAN R SMITH

1
Es llegeix en minuts
El 'Periódico

El president dels EUA, Donald Trump, va qüestionar amb to burleta el testimoni de Christine Ford, una de les presumptes víctimes del jutge Brett Kavanaugh, nominat pel mandatari per cobrir la vacant del Tribunal Suprem.

Durant un míting a Mississipí, Trump va posar en dubte la versió que Ford va oferir sota jurament davant delComitè de Justícia del Senat, on va ser interrogada la setmana passada per parlar de la presumpta agressió sexual.

"¿Com vas arribar a casa teva? No me’n recordo' ¿Com vas arribar allà [el lloc de la presumpta agressió ]? No me’n recordo. ¿On era? No me’n recordo. ¿Fa quants anys que va passar? No ho sé", va dir Trump, ridiculitzant les respostes de Ford a l’audiència. "¿Quin barri era? No ho sé. ¿On era la casa? No ho sé. ¿Al pis de dalt, al pis de baix? No ho sé, però vaig prendre una cervesa, això és l’únic que recordo", va afegir el president.

Malvats

Notícies relacionades

Trump, a més, va dir que el testimoni de Ford ha "destrossat" Kavanaugh i la seva família, i va afirmar que els que l’han promogut –en al·lusió alsdemòcrates– són "gent malvada". Ford va declarar la setmana passada que estava completament segura que Kavanaugh va intentar violar-la a l’estiu del 1982.

La seva denúncia va provocar que l’FBI hagi reobert la investigació sobre Kavanaugh abans que el Senat procedeixi a confirmar-lo per al càrrec vitalici al Suprem, per al qual Trump el va nominar. A més de Ford, almenys dues dones més han denunciat abusos sexuals de Kavanaugh, i coneguts del magistrat també han sortit a la llum per advertir que no estava sent honest en les seves declaracions.