SUD-EST ASIÀTIC

Indonèsia demana ajuda internacional per als supervivents del tsunami

La falta d'aliments i gasolina marca les prioritats dels supervivents de la catàstrofe

indonesia earthquake photo gallery 16842-12a0d

indonesia earthquake photo gallery 16842-12a0d / ASIA516 (AP)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico/EFE

El president d’IndonèsiaJoko Widodo, ha començat a coordinar l’arribada d’ajuda internacional per als supervivents del terratrèmol i el tsunami que van sacsejar l’illa de Cèlebes i van sembrar la devastació a Palu i Donggala, han informat avui fonts oficials.

"Ahir a la nit, el president Jokowi ens va autoritzar a acceptar ajuda internacional per a la urgent resposta i assistència després del desastre. Estic ajudant a coordinar l’ajuda del sector privat", ha dit avui el cap del consell per a les inversions del Govern, Tom Lembong, a les xarxes socials.

Lembong ha afegit que les Forces Armades, el Ministeri d’Exteriors i altres institucions ajudaran a coordinar el sector públic.

Escassetat

En aquests moments la falta d’aliments i gasolina marca les prioritats dels supervivents de la catàstrofe, que ha provocat 832 morts, segons l’últim balanç oficial, i a la zona zero del tsunami continuen apareixent cadàvers. El desastre també ha deixat un balanç provisional de 540 ferits i de 16.732 desplaçats.

Les autoritats continuen les tasques de recerca i rescat de supervivents i víctimes, mentre els tècnics treballen per restablir els serveis bàsics.

Notícies relacionades

El portaveu de l’Agència de Gestió de Desastres, Sutopo Purwo Nugroho, ha indicat que aquest dilluns començaran a enterrar les víctimes en una fossa comuna que s’obrirà als afores de Palu.

L’aeroport de Palu va reobrir diumenge l’activitat per a vols comercials, tot i que les autoritats van avisar que es donarà prioritat al’ajuda humanitària, que arriba des de la primera nit en avions i helicòpters militars.