Assemblea General de l'ONU

Maduro, disposat a reunir-se amb Trump per parlar amb "franquesa i sinceritat"

"Malgrat les immenses diferències històriques i ideològiques estaria disposat a estrènyer-li la mà", diu el dirigent veneçolà

Venezuela s President Nicolas Maduro greets delegates after addressing the 73rd session of the United Nations General Assembly at U N  headquarters in New York  U S   September 26  2018  REUTERS Eduardo Munoz

Venezuela s President Nicolas Maduro greets delegates after addressing the 73rd session of the United Nations General Assembly at U N headquarters in New York U S September 26 2018 REUTERS Eduardo Munoz / EDUARDO MUNOZ (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / EFE

El president veneçolà, Nicolás Maduro, va assegurar dimecres al’ONU  que està disposat a reunir-se i "dialogar" amb el seu homòleg nord-americà, Donald Trump, sobre les "diferències bilaterals" i "tots els temes" que vulgui abordar Washington.

En el seu discurs davant del’Assemblea General de l’ONU, Maduro va dir que a l’arribar a Nova York aquella tarda s’havia assabentat que Trump s’havia mostrat obert, en declaracions a periodistes, a reunir-se amb ell "si això ajudava Veneçuela".

"Doncs jo li dic, jo li ratifico des d’aquesta tribuna, malgrat les immenses diferències històriques, les immenses diferències ideològiques [...], que estaria disposat a estrènyer la mà del president dels EUA i a asseure’m a dialogar sobre els afers de les diferències bilaterals i els afers de la regió", va indicar.

"Jo estic disposat a parlar amb l’agenda oberta i de tots els temes que vulgui parlar el Govern dels EUA amb franquesa, amb sinceritat", va afegir Maduro.

Diferències abismals

El president veneçolà va dir que les "diferències abismals" entre Trump i ell són, fins i tot, "socials", perquè ell és "un conductor d’autobús", no un "magnat, un multimilionari", com el seu homòleg nord-americà.

"Que tenim diferències, és clar que les tenim, però són els diferents els que han de dialogar, són els diferents els que han de posar sobre la taula la seva bona voluntat i paraules", va afegir.

Tot i que Trump va obrir ahir la porta a reunir-se al llarg de la jornada amb Maduro, la Casa Blanca va confirmar més tard a Efe que no estava prevista cap trobada bilateral entre tots dos.

El portaveu de la Casa Blanca no va precisar per què no es produiria la reunió, tot i que una altra font consultada per Efe va indicar que l’agenda del president nord-americà era molt "ajustada".

Trump va insistir que, respecte a Veneçuela, manté "totes les opcions" sobre la taula, en una clara referència a la via militar.

Notícies relacionades

El president nord-americà va arribar aquest dimarts a assegurar que el Govern de Maduro "podria ser derrotat molt ràpidament si els militars es decideixen a fer-ho".

La resposta veneçolana no va tardar a arribar, ja que el canceller, Jorge Arreaza, va avisar que, si hi ha una "intervenció" contra el Govern de Maduro, el país es defensarà.