cop a les màfies

El Marroc deté tres espanyols acusats de tràfic de migrants

Dos portaven una vintena de persones en una llanxa ràpida que va ser tirotejada per la Marina Reial

En l'incident en alta mar una dona de 22 anys va morir i tres més van ser ferides

fcosculluela23316494 salvamento mar timo datos pateras170224201646

fcosculluela23316494 salvamento mar timo datos pateras170224201646

1
Es llegeix en minuts
Efe

Tres espanyols van ser detinguts dimarts al Marroc per operar en dues xarxes d’emigració clandestina i organitzar la sortida de pasteres cap a Espanya.

En l’incident més greu, registrat dimarts a la tarda, una llanxa ràpida amb una vintena d’emigrants a bord va ser tirotejada per una unitat de la Marina Reial perquè va desobeir les ordres de parar, cosa que va causar la mort d’una dona de 22 anys i ferides tres persones més.

Fonts diplomàtiques van confirmar a Efe que els dos espanyols que tripulaven la llanxa ràpida van sortir il·lesos de l’incident i estan detinguts per la policia marroquina.

En un altre incident separat i sense aparent connexió amb l’anterior, un altre espanyol va ser detingut a Tànger per encapçalar una xarxa d’emigració clandestina i per estafa, segons va informar l’agència MAP.

La pastera que no va salpar

Notícies relacionades

Aquest espanyol, resident il·legal al Marroc i que operava amb un còmplice marroquí també detingut, havia estafat un grup de candidats a l’emigració a qui va cobrar per pujar en una pastera (en realitat, bot pneumàtic) que no va salpar mai.

El 12 de setembre passat, l’Associació Unificada de la Guàrdia Civil va apuntar a les connexions entre els grups del narcotràfic del Camp de Gibraltar i el creixent trànsit de pasteres, sense que les autoritats marroquines s’hi hagin pronunciat.