Naufragi al mar de Cèlebes

Un jove indonesi sobreviu 48 dies a la deriva en una trampa flotant per a peixos

Aldi, de 19 anys, va ser trobat en aigües de Guam, a 2.000 quilòmetres de distància, i transportat al Japó

naufragoindonesia

naufragoindonesia

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Aldi Novel Adilang, un jove indonesi de 19 anys, vivia i treballava en una plataforma flotant de fusta al mar de Cèlebes, a 125 quilòmetres de la costa de Cèlebes Septentrional, a Indonèsia, quan el 14 de juliol l’estructura que utilitzava per pescar es va desprendre de la corda que la fixava.

La trampa, moguda cap al nord pel vent, va estar a la deriva en alta mar durant 48 dies fins que va ser rescatat el 31 d’agost per l’MV Arpeggio, un barco de càrrega panameny, en aigües de Guam, a 2.000 quilòmetres de distància, transportat al Japó i més tard a Wori, la seva localitat d’origen, el 8 de setembre.

El jove vivia a la plataforma i entre les seves funcions estava el manteniment de la il·luminació que servia com a esquer per atraure la pesca, una tasca que realitzava en solitari i en la qual només mantenia contacte directe amb altres persones una vegada a la setmana quan recollien el peix en l’estructura i li facilitaven provisions.

La plataforma no tenia motor, el jove indonesi disposava d’una ràdio alimentada amb energia solar i amb la qual va intentar contactar amb almenys deu barcos amb què es va creuar.

Notícies relacionades

L’operació de salvament va ser dificultada per una forta maror que impedia que el barco s’acostés massa, amb el risc de destruir l’estructura de fusta, i per això Adil va haver d’agafar-se a una corda que li van llançar i va saltar a l’aigua.

Una història que recorda l’aventura narrada per Gabriel García Márquez a ‘Relato de un náufrago’ del mariner Luis Alejandro Velasco, que, a bord de l’ARC Caldas de l’Armada Nacional de Colòmbia, va aconseguir sobreviure el 28 de febrer de 1955 al naufragi de la fragata militar al mar del Carib i arribar exhaust a la costa colombiana, sense cap alimentació durant la travessia, 10 dies després.