L'Estat Islàmic s'atribueix l'atac terrorista a l'Iran

Quatre individus armats van tirotejar els assistents a una celebració a la ciutat d'Ahvaz

1
Es llegeix en minuts
Agencias / Teherán

Almenys nou militars i quatre terroristes han mort, i unes altres 20 persones han resultat ferides en un atemptat perpetrat avui durant una desfilada militar a la ciutatd’Ahvaz, al sud-oest de l’Iran, que també va causar una vintena de ferits. L’Estat Islàmic s’ha atribuït l’atac.

Segons l’agència oficial iraniana IRNA, entre les víctimes mortals hi ha diverses dones i nens, així com membres de la Guàrdia Revolucionària, i quatre o cinc terroristes, que van ser abatuts per les forces de seguretat.

Entre els almenys 20 ferits es troben una dona i un nen, que van ser traslladats a un hospital per rebre tractament.

L’atac no va afectar cap de les autoritats presents en la desfilada, va indicar IRNA.

Els terroristes van disparar contra les unitats de l’Exèrcit i els Guardians de la Revolució que estaven desfilant i contra el públic, però no van aconseguir entrar a l’àrea de la desfilada.

Segons l’agència Tasnim, van obrir foc des d’un edifici proper i un lloc ubicat darrere de la plataforma en què es trobaven les autoritats assistents a l’esdeveniment.

La parada militar d’Ahvaz se celebrava, igual que en altres ciutats de l’Iran, amb motiu de la Setmana de la Sagrada Defensa, que commemora la guerra entre l’Iran i l’Iraq (1980-1988).

Els atemptats a l’interior de l’Iran són infreqüents, tot i que si són habituals els atacs de grups extremistes contra guàrdies fronterers en els límits del país persa amb el Pakistan o l’Iraq.

Notícies relacionades

L’atac terrorista més greu perpetrat recentment va ser el juny de 2017 a la capital, Teheran, que va ser reivindicat pel grup gihadista Estat Islàmic (EI).

Almenys 17 persones van morir i més de 50 van resultar ferides en un doble atemptat contra el Parlament iranià, on durant hores els extremistes van mantenir ostatges, i contra l’emblemàtic mausoleu de l’imam Khomeini. 

Temes:

Iran