POLÈMICA A LES XARXES SOCIALS

Maduro no es disculpa pel sopar de luxe a Turquia i arremet contra els seus opositors

Assegura que els veneçolans són perseguits "com jueus" i que sospesa si anar a l'assemblea de l'ONU perquè el volen assassinar

Venezuela s President Nicolas Maduro smiles as he talks to the media during a news conference at Miraflores Palace in Caracas  Venezuela  September 18  2018  REUTERS Marco Bello

Venezuela s President Nicolas Maduro smiles as he talks to the media during a news conference at Miraflores Palace in Caracas Venezuela September 18 2018 REUTERS Marco Bello / MARCO BELLO (REUTERS)

4
Es llegeix en minuts
El Periódico

Ni les crítiques mundials ni la indignació del poble veneçolà pel sopar de luxe al qual va assistir Nicolás Maduro durant la seva gira per Turquia, van fer efecte en el president, que va assegurar que aviat tornarà a aquest restaurant en el qual apareix en un vídeo divulgat a les xarxes socials on el mostren menjant, fumant i amb un estat d’ànim alegre.

Malgrat les crítiques per aquest banquet de luxe, el mandatari es va mostrar desafiador en roda de premsa i va assegurar que tornarà aviat a la capital turca per visitar el local del reconegut xef Nusret Gökçe, conegut com a Salt Bae, qui dies enrere va atendre personalment el governant i la seva dona, Cilia.

"Ens veurem molt, però que molt aviat. Fins i tot em vaig asseure a la cadira d’un veritable sultà", va afirmar Maduro, que va explicar que en la visita al restaurant també va fer un recorregut per un museu que té aquest local, que ara és famós a tot el món.

Però segons el president Maduro, va fer una parada a Turquia després del seu viatge a la Xina, on va firmar una sèrie d’acords econòmics i de finançament per augmentar la producció de petroli i va assenyalar que el sopar de luxe va ser una invitació a la qual va accedir.

“Vam fer una parada a Istanbul, des de Pequín, després de gairebé 6 hores de vol, allà vaig atendre una invitació per visitar el centre històric i dinar amb algunes autoritats", va assegurar.

Denúncia persecució contra veneçolans

Però a més d’això, en aquesta polèmica conferencia de premsa, Nicolás Maduro va dir que hi ha una “campanya d’inquisició” en contra dels veneçolans per part de les“oligarquies mediàtiques”de països com Colòmbia, Panamà, el Brasil, l’Argentina, l’Equador i el Perú i la va comparar amb la “persecució als jueus per part del dictador Adolf Hitler”.

Segons el mandatari, "les oligarquies mediàtiques d’aquests països van arrencar una campanya d’inquisició que jo la comparo, i sol·licito excuses si algú pogués molestar-se amb aquesta comparació, amb la campanya de persecució contra el poble jueu que va iniciar Hitler i que va acabar amb sis milions de jueus morts", va dir.

També va afirmar que “a Buenos Aires, Lima i Quito els veneçolans que han emigrat han sigut esclavitzats” i que a Roraima i Boa Vista (Brasil), Colòmbia i Panamà, s’ha donat una persecució contra els seus ciutadans.

"Moltes de les coses que es diuen de Veneçuela i dels veneçolans en aquests països de manera semblant i innocent es van començar a dir dels jueus, 'els veneçolans són culpables d’això, d’això, d’això, els veneçolans són culpables de tot’, va continuar.

Va insistir que a Colòmbia hi ha una "campanya diària" de xenofòbia, d’odi i de menyspreu contra els veneçolans i també va culpar les agències internacionals i les xarxes socials d’una "campanya" contra el seu país.

Va dir que tots els que parlen de "crisi migratòria" citen la mateixa font "no identificada" de l’Alt Comissariat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR) i va assenyalar que es tracta d’una crisi "creada", tot i que segons dades de les Nacions Unides, un total de 2,3 milions de veneçolans han fugit del país des del 2014 enmig de la greu crisi econòmica del país.

Acusacions a l’ONU

Maduro ha dit que avalua "les condicions de seguretat" per assistir al debat anual de l’Assemblea General de l’ONU a Nova York perquè està "en la mira" dels assassins, mentre va reiterar les seves denúncies sobre presumptes plans internacionals per enderrocar-lo.

"Ho estic avaluant perquè [...] em tenen en la mira per matar-me, estic avaluant les condicions de seguretat per anar a Nova York, jo vull anar a Nova York, però he de cuidar la meva seguretat", va dir al ser consultat sobre la seva presència en el debat anual de l’ONU, que se celebrarà entre el 25 de setembre i 1 d’octubre.

Maduro va donar aquestes declaracions en una roda de premsa internacional, on va tenir un enfrontament amb el corresponsal de l’agència AFP i li va recriminar per fer preguntes que segons el mandatari, no eren al nivell del que ell parlava.

Notícies relacionades

Després d’això va assenyalar els Estats Units i Colòmbia d’orquestrar plans per enderrocar-lo i va reiterar que hi ha una "conspiració permanent" contra el seu Govern des dels Estats Units i Colòmbia, països que va acusar d’injectar "molts dòlars" per aconseguir enderrocar-lo.

"La conspiració es manté [...] però s’estavella amb la moral, amb la unió de la Força Armada, tinc fe i confiança absoluta en la lleialtat de la Força Armada", va assegurar Maduro.