Va matar quatre prostitutes en 10 dies

Un policia nord-americà, detingut per ser un assassí en sèrie

Juan David Ortiz va ser arrestat per la Policia a Laredo, Texas

THM01  Laredo  United States   16 09 2018 - A handout photo made available by the Webb County Sheriff s Office on 16 September 2018 shows US Customs and Border Patrol agent Juan David Ortiz after his arrest on murder charges in Laredo  Texas  USA  15 September 2018  According to reports  Ortiz was arrested and faces murder and other charges for killing four women over a two week period beginning 03 September in what Webb County District Attorney Isidro Alaniz has termed serial killings  A fifth victim escaped from Ortiz and alerted law enforcement leading to his arrest   Estados Unidos  EFE EPA WEBB COUNTY SHERIFF S OFFICE   HANDOUT HANDOUT BEST QUALITY AVAILABLE HANDOUT EDITORIAL USE ONLY NO SALES

THM01 Laredo United States 16 09 2018 - A handout photo made available by the Webb County Sheriff s Office on 16 September 2018 shows US Customs and Border Patrol agent Juan David Ortiz after his arrest on murder charges in Laredo Texas USA 15 September 2018 According to reports Ortiz was arrested and faces murder and other charges for killing four women over a two week period beginning 03 September in what Webb County District Attorney Isidro Alaniz has termed serial killings A fifth victim escaped from Ortiz and alerted law enforcement leading to his arrest Estados Unidos EFE EPA WEBB COUNTY SHERIFF S OFFICE HANDOUT HANDOUT BEST QUALITY AVAILABLE HANDOUT EDITORIAL USE ONLY NO SALES / WEBB COUNTY SHERIFF S OFFICE H (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico/Agencias

Policia de dia, assassí en sèrie de nit. D’aquesta forma es desenvolupava la doble vida de Juan David Ortiz, de 35 anys, un supervisor d’informació de la patrulla fronterera dels Estats Units, arrestat dissabte passat  al determinar-se que va assassinar quatre prostitutes i va segrestar-ne una cinquena que va aconseguir escapar-se i avisat les autoritats.

Ortiz va fugir dels agents estatals i va ser trobat en un pàrquing a Laredo, al voltant de les 02.00 hores de dissabte, va indicar el cap policial del comtat de Webb, Martin Cuéllar, en conferència de premsa a la ciutat fronterera, a uns 235 quilòmetres al sud-oest de San Antonio.

Els investigadors “tenen un evidència molt sòlida” que Ortiz és el responsable de les quatre morts, va afegir Cuéllar.

El fiscal de districte del comtat, Isidro Alaniz, va descriure Ortiz com un assassí en sèrie. Les autoritats no van identificar les víctimes ni les seves nacionalitats, i es van negar a parlar de l’evidència o de com van morir les dones.

Una víctima va aconseguir escapar-se

Alaniz va dir que els investigadors encara intenten determinar el motiu dels assassinats, i va afirmar que totes les víctimes treballaven com a prostitutes. S’estima que Ortiz havia assassinat aquestes dones des del 3 de setembre.

El fiscal va afirmar que la seva oficina planeja presentar quatre càrrecs a Ortiz per assassinat i un altre càrrec per segrest d’una dona que va aconseguir escapar-se a l’adonar-se que estava en perill després que el sospitós la recollís.

Notícies relacionades

"Quan ella va intentar escapar-se en una gasolinera, va ser quan es va trobar amb un agent" de la policia estatal, va dir Alaniz.

Un portaveu de l’Oficina de Duanes i Protecció Fronterera dels Estats Units va confirmar que Ortiz és un agent de supervisió de la patrulla fronterera, no obstant, va canalitzar la resta de les preguntes les autoritats del comtat de Webb i el Departament de Seguretat Pública de Texas.