Assassinats a Mèxic

La Fiscalia de Jalisco abandona un camió amb més de 100 cadàvers al seu interior

Segons les autoritats de l'estat mexicà, això es deu al fet que no hi ha lloc al dipòsit de cadàvers per a aquests cossos que no han sigut identificats

zentauroepp45012303 mex054  guadalajara  m xico   12 09 2018   un grupo de polic180917121438

zentauroepp45012303 mex054 guadalajara m xico 12 09 2018 un grupo de polic180917121438 / Francisco Guasco

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un camió va ser abandonat per les autoritats en dues ocasions als municipis de Tlaquepaque i Tlajomulco, a l’oest de Mèxic, amb més d’un centenar de cadàvers de persones que encara no han sigut identificades i que segons la Fiscalia General de Jalisco, són víctimes de fets violents vinculats a la delinqüència organitzada.

D’acord amb les versions de la Fiscalia i de l’Institut de Jalisco de Ciències Forenses (IJCF), el tràiler frigorífic conté 157 cadàvers que al no cabre al dipòsit de cadàvers estatal han estat diversos dies a l’interior del vehicle en una finca sense permisos municipals a la colònia la Duraznera, a Tlaquepaque.

L’alcaldessa de Tlaquepaque, María Elena Limón, va denunciar als mitjans locals que tant el secretari general de Govern de l’estat de Jalisco, Roberto López, com el titular de l’IJCF, Luis Octavio Cotero, coneixien l’existència del frigorífic i que Cotero li va dir que el dipòsit de cadàvers estava a “ple a vessar” i que no podia allotjar els cadàvers.

La Fiscalia el va moure de lloc

En vista de la pressió de la presidenta municipal, el govern de l’estat va retirar el camió i el va portar a una finca oberta darrere d’unes cases a la colònia Paseos Del Valle, a Tlajomulco, on els veïns es van queixard’olors fètides i de què del vehicle sortien dolls de sang. Els veïns van amenaçar fins i tot d’incendiar el camió.

Notícies relacionades

Consultat per Efe, Cotero va afirmar que la Fiscalia és la responsable de protegir el vehicle i va desmentir que a l’interior hi hagi 157 cossos, com han difós mitjans locals, sinó que són aproximadament “la meitat d’aquesta quantitat”.

Aquest cas es produeix enmig de la polèmica suscitada per la saturació del Dipòsit de Cadàvers Metropolità, en vista de l’inusitat nombre de persones assassinades aquest any, més de 1.500 morts per violència. Aquesta xifra supera el total d’assassinatsregistrats el 2017 en l’entitat, que es considerava l’any més violent de la història.