TRES MUNICIPIS AFECTATS

Almenys un mort i 70 edificis danyats en una cadena d'explosions de gas a Massachusetts

Una ruptura a la xarxa de distribució de gas s'apunta com a causa més probable del sinistre

20180914 406900 bostonexplosionese 1 1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El pànic s’ha apoderat dels barris residencials en algunes localitats dels voltants de Boston, a l’estat de Massachusetts, als Estats Units, arran d’una sèried’explosions de gas en cadena que han provocat almenys un mort, una dotzena de ferits i danys en uns 70 edificis, segons el primer informe de les autoritats estatals. Una ruptura en el sistema de distribució del gas s’apunta com la causa més probable del sinistre.

La Policia de l’estat de Massachusetts ha confirmat que s’han produït almenys 23 incendis i explosions en diferents punts, tot i que els mitjans de comunicació locals asseguren que hi ha hagut més esclats en zones properes.

L’incident va començar aproximadament a les 17.00 hora local (23.00 hores de dijous a Espanya), quan diversos immobles en les poblacions de Lawrence, Andover i North Andover van patir diferents explosions de gas, l’origen de les quals encara és desconegut.

"El que sabem en aquests moments és que hi ha hagut múltiples explosions i múltiples incendis al voltant de la ciutat. Necessitem que el públic surti de casa seva si senten una olor rara", va dir l’alcalde de Lawrence, Dan Rivera, a l’emissora WBZ-CBS Boston.

Demanen desallotjar les vivendes

Els incendis s’atribueixen a possibles problemes amb el sistema de gas natural, i les forces de seguretat han instat els residents a abandonar casa seva si sospiten que poden patir fugues.

Mitjans locals van indicar que el cap de bombers de l’àrea, Michael Mansfield, va informar que hi havia entre 25 i 30 incendis actius a Andover, i almenys uns 18 més a Lawrence. "Hi ha múltiples incendis alssoterranis a Andover. És algun tipus de problema de gas", va dir el tinent Edward Guy, portaveu del Departament de Policia d’aquesta localitat.

Notícies relacionades

"Instem els residents que notin pudor de gas que surtin de la casa i es comuniquin amb el 911. Tindrem unitats allà fora", va afegir.

El diari ‘The Eagle-Tribune’ a North Andover va informar que almenys una casa va ser consumida per les flames, mentre que altres estructures es van incendiar a causa del problema amb la línia de distribució que alimenta directament les residències.