CICLONS A L'ATLÀNTIC

L'huracà 'Florence' avança cap als Estats Units amb vents de fins a 170 km/h

Virginia, Carolina del Sud i Carolina del Nord han declarat l'estat d'emergència

undefined44966449 this noaa rammb satellite image taken at 13 30 utc on septem180910133636

undefined44966449 this noaa rammb satellite image taken at 13 30 utc on septem180910133636

1
Es llegeix en minuts
Reuters

L’huracà ‘Florence’ continua enfortint-se, amb vents màxims fins als 170 quilòmetres per hora i "s’espera que es converteixi aviat en un gran i poderós huracà" mentre avança cap a la costa est dels Estats Units, han alertat els meteoròlegs. Es preveu que aquest huracà de categoria 2 augmenti de velocitatmentre es mou entre les Bermudes i les Bahames dimarts i dimecres, i podria tocar terra als EUA encategoria 3 o superior en l’escala de cinc. 

Segons el Centre Nacional d’Huracans (NHC per les seves sigles en anglès), el ‘Florence’ podria arribar dijous a Carolina del Sud i del Nord. El governador de Carolina del Sud, Henry McMaster, ha instat els habitants de l’estat a preparar-se ja des d’ara.  McMaster ha demanat al president Donald Trump que declarés una emergència federal a l’estat anticipant-se a l’arribada de la tempesta.

Risc per a la vida 

També els residents de l’estat de Virginia, al nord, han sigut advertits que el ‘Florence’representava un risc cada vegada més gran de generar una maror costanera que pot arribar a amenaçar la vida, així com inundacions per fortes pluges.  El governador de Carolina del Nord, Roy Cooper, també ha exhortat els residents de l’estat a preparar-se

Notícies relacionades

. "Tothom a Carolina del Nord ha de vigilar atentament i prendre mesures ara per preparar-se per als impactes a finals d’aquesta setmana". Virginia, Carolina del Nord i Carolina del Sud han declarat estats d’emergència. 

L’NHC també està rastrejant dues tempestes més que planen sobre l’Atlàntic però que estan més allunyades. Isaac, a l’est de les illes de Sobrevent, s’ha enfortit amb vents de fins a 120 quilòmetres hora, segons l’NHC. L’huracà ‘Helene’, que es troba a l’Atlàntic, davant de les illes de Cap Verd a l’oest de l’Àfrica, no sembla de moment que representi cap amenaça.