POLÈMICA A LA XARXA

Twitter cancel·la el compte de l'ultradretà Alex Jones

La mesura ha sigut implementada darrere de violacions a la "política de comportament abusiu" de l'ultraconservador, que es va fer famós per defensar teories conspiradores

undefined44910532 radio host alex jones of infowars talks to the news media as180907120301

undefined44910532 radio host alex jones of infowars talks to the news media as180907120301 / JIM BOURG

1
Es llegeix en minuts
Agencias

Twitter ha decidit suspendre de manera permanent el compte d’Alex Jones, un comunicador nord-americà ultraconservador conegut per difondre teories conspiradores a través de la seva pàgina web Infowars, el compte del qual també ha sigut censurat. Jones és una figura mediàtica afiliada a l’extrema dreta que es va fer famós per defensar teories molt polèmiques com, per exemple, que el tiroteig registrat el 2012 a l’escola primària Sandy Hook, en el qual van morir 20 nens i 6 adults, va ser una "farsa".

"Avui suspenem de manera permanent de Twitter i Periscope els comptes de @realalexjones i @infowars. Adoptem aquesta mesura partint d’informacions sobre una sèrie de tuits i vídeos divulgats ahir que violaven la nostra política de comportament abusiu, que se sumaven a passades denúncies," va justificar l’empresa responsable de les dues xarxes socials en un comunicat.

Incitació a l’odi

Amb aquesta decisió, Twitter ha acabat afegint-se a FacebookApple Youtube, que a principis d’agost van vetar de totes les seves plataformes al controvertit Jones per considerar que les seves teories conspiradores manquen de base i inciten a l’odi. En aquell moment, la xarxa dels 280 caràcters va optar per no actuar contra el comunicador al·legant que no havia violat cap norma interna de l’empresa i defensant el dret a la llibertat d’expressió. La mesura podria ser instrumentalitzada pel president Donald Trump, que sovint ha acusat les xarxes socials, així com els mitjans de comunicació, de perjudicar la prospectiva republicana i conservadora. 

Notícies relacionades

Trump ja havia criticat la mesura de les xarxes socials contra Jones, denunciant la "censura" a què es veuen sotmesos els conservadors per les empreses tecnològiques de Silicon Valley. La suspensió anunciada avui per Twitter es produeix després que aquest dimecres Jones acudís a una audiència del Senat en la qual el director general de Twitter, Jack Dorsey, i la responsable d’operacions de Facebook, Sheryl Sandberg, van haver d’explicar quines mesures estan prenent per evitar ingerències estrangeres en futures eleccions.

Intercanvi d’idees

Al finalitzar l’audiència, Jones es va encarar amb alguns senadors, com Marco Rubio, davant de qui va denunciar que les mesures de les companyies tecnològiques s’estan utilitzant contra els usuaris d’ideologia conservadora. També el Departament de Justícia va anunciar aquest dimecres en un comunicat que el fiscal general, Jeff Sessions, es reunirà amb els fiscals estatals del país a finals de mes per analitzar si les empreses tecnològiques poden estar "ofegant intencionalment el lliure intercanvi d’idees". 

Temes:

Twitter