DRAMA MIGRATORI

El Papa denuncia "massa silenci" sobre la migració

Quan li han preguntat per les forces polítiques populistes, que exigeixen el tancament de les fronteres, el papa Francesc ha exhortat a mirar als qui fugen de la gana i la pobresa

undefined34835413 cra79 cracovia  polonia  27 07 2016   el papa francisco  c  180907130443

undefined34835413 cra79 cracovia polonia 27 07 2016 el papa francisco c 180907130443 / MACIEJ KULCZYNSKI

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Papa ha denunciat "massa silenci" en la gestió de la migració, mentre que ha incidit que "no existeix un futur pacífic per a la humanitat si no és en l’acceptació de la diversitat". En una entrevista publicada aquest divendres pel diari italià 'Il Sole 24 ore', el Papa ha parlat d’una economia que "mata" perquè l’home ja no és al centre de les seves pròpies dinàmiques.

"Les respostes a les peticions d’ajuda, tot i que han sigut generoses, potser no han sigut suficients, i avui estem plorant milers de morts. Hi ha hagut massa silenci. El silenci del sentit comú, el silenci del sempre s’ha fet així, el silenci del nosaltres sempre contraposat al d’ells", ha recalcat el Pontífex. Així, ha instat els governs a trobar "modalitats compartides" per donar una acollida digna als migrants.

El gran desafiament per a tothom

"Es pot rebre un cert nombre de persones, sense descuidar la possibilitat d’integrar-les i organitzar-les de manera digna. És necessari fer atenció al trànsit il·legal, conscients que la recepció no és fàcil", ha manifestat. Si bé, també ha posat èmfasi que és necessari que els migrants respectin la cultura i les lleis del país que els acull "a fi d’implementar conjuntament un camí d’integració i superar tots els temors i preocupacions".

Notícies relacionades

El papa Francesc ha observat que la gestió de la migració és el "gran desafiament per a tothom". Quan li han preguntat pel consens social que tenen les forces polítiques definides populistes, que no comparteixen l’obertura de les fronteres nacionals als immigrants, i sobre les orientacions que s’han de donar a Europa, el Papa ha exhortat a mirar les persones que fugen de la pobresa i la gana.

Així, ha reclamat a "molts empresaris" i altres tantes "institucions europees que tenen genialitat i coratge" a "emprendre camins d’inversió", als seus països, en la formació, des de l’escola fins al desenvolupament de veritables sistemes culturals i, sobretot, a la feina", amb l’objectiu de beneficiar els Estats "avui encara pobres i "donar a aquestes persones la dignitat del treball i al seu país la capacitat de teixir llaços socials positius capaços de construir societats justes i democràtiques".