en el Senat dels EUA

Twitter i Facebook admeten que no estaven "preparats" per afrontar la manipulació

Alts directius de les dues companyies reconeixen davant d'una comissió del Senat dels EUA que van reaccionar tard i no disposaven de les eines necessàries per lluitar contra els "abusos, l'assetjament, els exèrcits de 'trolls' i 'bots de propaganda"

lainz44910179 twitter ceo jack dorsey is seated prior to testifying before180905174215 / JOSHUA ROBERTS

lainz44910179 twitter ceo jack dorsey is seated prior to testifying before180905174215
lainz44910233 facebook coo sheryl sandberg  left  accompanied by twitter c180905183152

/

1
Es llegeix en minuts
Afp y Efe / Washington

Twitter no estava "preparat" per fer front a les campanyes de manipulació a les xarxes socials aquests últims anys, en concret durant la campanya electoral dels EUA del 2016, ha admès aquest dimecres el director executiu de la companyia, Jack Dorsey, en una declaraciódavant la comissió del Senat que investiga les ingerències estrangeres, en concret de Rússia, a les xarxes socials. Sheryl Sandberg, pel seu costat, número dos de Facebook, ha reconegut que la seva empresa va tardar massa a lluitar contra les campanyes de desinformació. Els dos directius han comparegut davant dels senadors per explicar quines mesures estan prenent per evitar possibles interferències en les eleccions legislatives del pròxim mes de novembre.

Dorsey ha explicat als senadors que Twitter va ser concebuda per funcionar com una "plaça pública" i no per lluitar contra "els abusos, l’assetjament, els exèrcits de trolls i la propaganda dels bots (comptes automàtics). "No estem orgullosos que els intercanvis lliures i oberts hagin sigut utilitzats com armes per desviar l’atenció de la població i dividir-la", ha afirmat Dorsey. "No estàvem preparats i estàvem mal equipats per fer front a la immensitat dels problemes que vam anar descobrint", ha afegit. "Si no trobem solucions als problemes que estem veient, perdem el nostre negoci", ha dit el directiu, tot i que ha advertit que la seva empresa no pot imposar als usuaris com fer servir la xarxa social.

Desinformació russa

Notícies relacionades

La directora d’operacions de Facebook, Sandberg, ha assegurat, per la seva banda, que el gegant tecnològic està "en guerra" contra els comptes falsos (Dorsey ha dit que la seva companyia n’identifica uns 10 milions a la setmana). De la mateixa manera que el director executiu de Twitter, Sandberg ha confessat que la resposta de Facebook a la campanya de desinformació russa, confirmada pels serveis d’intel·ligència nord-americans, va ser massa lenta. "Això és culpa nostra. Aquesta interferència va ser completament inacceptable" ha reiterat. Sandberg ha destacat els intensos esforços de seguretat que la xarxa social ha llançat des de les eleccions presidencials de 2016, assegurant que Facebook està decidit a combatre qualsevol intent futur d’interferència.

Les declaracions dels dos directius arriben després de mesos d’investigacions sobre l’ús de milers de comptes falsos, sobretot vinculats a Rússia, en les dues xarxes socials per interferir en l’esdevenir polític del país i d’altres nacions del món.