EMERGÈNCIA ALS EUA

La tempesta tropical 'Gordon' es converteix en huracà al sud dels EUA

Els vents assoleixen els 100 quilòmetres per hora i s'emeten alertes d'evacuació

undefined44893284 trees sway as storm gordon descends on fort lauderdale  flor180904115944

undefined44893284 trees sway as storm gordon descends on fort lauderdale flor180904115944 / SOCIAL MEDIA

1
Es llegeix en minuts
Reuters

La tempesta tropical 'Gordon' es convertirà en un huracà al tocar terra aquesta nit a prop de la frontera entre Louisiana i Mississipí, ha assenyalat el Centre Nacional d’Huracans (NHC) en la seva última advertència. El 'Gordon' és aquest dimarts a uns 365 km al sud-est de la desembocadura del riu Mississipí, on es registren vents de 100 quilòmetres per hora. Es preveu que les inundacions deixades per la pluja puguin assolir 20 centímetres en algunes zones del sud dels Estats Units, encara afectades pels huracans de l’any passat. 

El governador de Louisiana, John Bel Edwards, ha declarat l’estat d’emergència i ha desplegat 200 membres de la Guàrdia Nacional, juntament amb 63 camions, 39 vaixells i 4 helicòpters. L’Agència d’Emergències de Mississipí ha alertat als residents que es preparin per ser evacuats.  L’alcaldessa de Nova Orleans, LaToya Cantrell, ha declarat l’estat d’emergència a la seva ciutat.

La petroliera nord-americana Anadarko Petroleum Corp ha evacuat els treballadors i ha tancat la producció a dues plataformes petrolíferes al mar. La Guàrdia Costanera dels Estats Units també va advertir que els ports de Nova Orleans, així com Gulfport i Pascagoula, Mississipí, podrien veures’s obligats a tancar en les pròximes 48 hores a causa del ‘Gordon’.

Notícies relacionades

Dilluns a la tarda la tempesta va passar per l’extrem sud de Florida, tot i que no hi va haver informacions de ferits, morts o danys a edificis. 

El precedent

L’any passat poderosos huracans van fuetejar Texas, Florida i Puerto Rico, causant milers de morts, danys per centenars de milers de milions de dòlars, apagades massives i devastació en centenars de milers d’estructures.