PRESSIÓ A LES XARXES

Lana del Rey suspèn la seva actuació a Israel després d'una campanya de boicot

La cantant nord-americana havia de participar al festival Meteor

jgarcia22949648 barcelona  05 07 2013  concierto de lana del rey en el palau180108191635

jgarcia22949648 barcelona 05 07 2013 concierto de lana del rey en el palau180108191635

2
Es llegeix en minuts
Efe / Jerusalén

La cantant nord-americana Lana del Rey va anunciar que “posposa” la seva actuació a Israel, on tenia previst cantar la pròxima setmana, fins que pugui organitzar un viatge per als seus fans israelians i palestins, després d’una campanya de boicot.

“És important per a mi actuar tant a Palestina com a Israel i tractar tots els meus fans per igual. Desafortunadament, ha sigut impossible organitzar les dues visites amb tan poc temps i, per tant, posposo la meva aparició al Festival Meteor fins al moment en què pugui programar visites per als meus fans israelians i palestins, i tant de bo també altres països a la regió”, ha escrit avui a Twitter.

Cap de cartell

L’artista era un dels caps de cartell del festival de música independent local i internacional Meteor que se celebrarà el pròxim cap de setmana en un quibuts a prop del riu Jordà, i que aquesta tarda ha anunciat la cancel·lació de Del Rey.

“Apreciem que escollís Meteor per aconseguir una mica d’atenció per part de la premsa”, va exposar en un comunicat l’organització, que fa dies defensava que l’esdeveniment és una iniciativa privada “sense finançament ni benefici per part de cap entitat governamental o política”, en vista de la campanya impulsada per moviment de Boicot, Desinversió i Sancions (BDS).

Aquest reclama el final de relacions amb el país fins que deixi d’ocupar territoris palestins i havia llançat una campanya en xarxes socials que incloïa el ‘hastag’ #LanaDontGo (Lana no hi vagis), instant l’artista i la resta de participants a cancel·lar “i abstenir-se de danyar la lluita palestina per la llibertat, justícia i igualtat”.

A la petició l’acompanyava una fotografia d’ella caminant davant del mur de separació construït per Israel, uniformats, un menor palestí amb els ulls embenats, i una dona i uns nens palestins detinguts davant d’un soldat armat.

“Una simple cantant”

Notícies relacionades

Actuar a Israel “no és una declaració política o un compromís amb la política d’allà, com cantar a Califòrnia no significa que les meves posicions estiguin alineades amb les opinions del meu actual govern o algunes accions inhumanes”, havia dit Del Rey llavors, definint-se com “una simple cantant” que ho fa “el millor que pot”, i va assegurar que també treballaria a Palestina.

La campanya palestina per al Boicot Acadèmic i Cultural d’Israel (PACBI), va donar la benvinguda a la cancel·lació i va desitjar que els palestins l’escoltin cantar “quan l’ocupació i l’apartheid hagin acabat”. 

Temes:

Israel