DENÚNCIA

Donald Trump acusa Google de manipular les recerques de notícies

El president dels EUA assegura que el cercador privilegia els mitjans d'esquerra enfront dels conservadors

zentauroepp44562783 file photo  u s  president donald trump speaks to reporters 180806182445

zentauroepp44562783 file photo u s president donald trump speaks to reporters 180806182445 / Jonathan Ernst

1
Es llegeix en minuts
AFP

El president dels EUA, Donald Trump, ha acusat aquest dimartsGoogle  de parcialitat i ha denunciat que els resultats del motor de cerca estan "manipulats".

"Els resultats per a la recerca a Google de 'Trump News' només mostren el punt de vista i articles dels mitjans de notícies falses. En altres paraules, han MANIPULAT, per mi i per d’altres, per la qual cosa totes les històries i notícies són DOLENTES. 'Fake' CNN  és preeminent. Els mitjans justos republicans/conservadors estan silenciats", ha clamat aquest matí en el seu perfil de Twitter el mandatari, després de la qual cosa s’ha preguntat si aquesta suposada manipulació és "il·legal".

Segons ell, el 96% dels resultats de les recerques de notícies sobre la seva persona provenen de mitjansd’esquerra, una cosa que ha jutjat "molt perillosa". "Google i d’altres suprimeixen veus dels conservadors i oculten informació i notícies positives. Estan controlant què podem i què no podem veure. Aquesta és una situació molt seriosa. ¡Serà corregida!", ha afegit.

Notícies relacionades

El multimilionari nord-americà ja va acusar la setmana passada "els gegants de les xarxes socials" de silenciar "milions de persones".

"¡Les persones tenen dret a decidir què és veritat i què és el que està malament, sense censura!", va dir a Twitter divendres, que ha convertit en el seu medi preferit de comunicació per eludir els mitjans que considera que són malintencionats amb ell.