AGRESSIONS RACISTES A ALEMANYA

La «caça» d'estrangers en una ciutat alemanya desencadena les crítiques del Govern de Merkel

Després de la mort d'un jove alemany de 35 anys en una baralla, el partit d'ultradreta AFD va convocar una protesta violenta «antiestrangers»

neonazis / periodico

1
Es llegeix en minuts

El Govern alemany ha criticat la “caça” d’estrangers viscuda el cap de setmana a la ciutat de Chemnitz, a l’est del país, després que una manifestació convocada a través d’Internet i avalada pel partit d’ultradreta Alternativa per a Alemanya (AFD) reunís simpatitzants de la ultradreta que volien prendre’s la justícia pel seu compte.

La protesta va ser convocada després de la mort d’un home alemany de 35 anys suposadament en una baralla en què van participar almenys deu persones de diferents nacionalitats diumenge passat de matinada durant les festes populars de la localitat. Després d’això, unes 800 persones es van sumar al centre de Chemnitz a una protesta contra els “criminals estrangers” que va acabar en disturbis, segons el diari ‘Bild’.

“Aquestes agressions no tenen cabuda”

“El que va passar ahir a Chemnitz i que en part es pot veure en alguns vídeos no té cabuda en el nostre Estat de Dret”, ha afirmat aquest dilluns el portaveu del Govern d’Angela Merkel, Steffen Seibert, durant una roda de premsa celebrada a Berlín.

“Aquest tipus de motins i persecucions de persones que tenen una aparença diferent o una altra nacionalitat o l’intent de propagar l’odi pels carrers no el tolerem, no té cabuda a les nostres ciutats i dic en nom del Govern que el condemnem fermament”, ha postil·lat.

Notícies relacionades

“Quan l’Estat no pot protegir els ciutadans, la gent surt al carrer i es protegeix a si mateixa”, ha publicat a Twitter el diputat d’AFD en el Parlament alemany Markus Frohnmaier.

El portaveu del Govern central, no obstant, ha recordat que “a Alemanya un no es pot prendre la justícia pel seu compte i tampoc hi ha lloc per a aquells grups que surten al carrer perquè volen propagar odi, intolerància i extremisme”.