ALS Estats Units

Tiroteig mortal a Florida

Un home de 24 anys mata dues persones en un torneig de videojocs a Jacksonville i després se suïcida

sqrlax0vex4wquptd25ca1100 / periodico

2
Es llegeix en minuts

Tres morts, entre ells l’atacant, i 11 ferits és el balanç provisional del tiroteig que ha tingut lloc aquest diumenge a Jacksonville, una localitat costanera situada al nord de Florida. L’atac ha ocorregut en un restaurant del Jacksonville Landing, el popular i turístic centre comercial que reuneix una vintena de restaurants i unes 70 botigues, durant un torneig ‘online’ del popular videojoc Madden 19 de futbol americà.  

Mentre els participants estaven competint, un individu blanc ha començat a disparar indiscriminadament. El torneig es retransmetia en 'streaming', de manera que abans de tallar abruptament la comunicació es poden sentir 13 trets, a més de molts crits. Mike Williams, xèrif de Jacksonville, ha identificat l’atacant com a David Katz, un noi de Baltimore de 24 anys. No s’han fet públics els motius de l’atac, tot i que el diari 'Los Angeles Times' afirma, citant participants del torneig, que el sospitós era un dels jugadors de la competició enfurismat per haver sigut eliminat.

El que sí que han confirmat les forces de seguretat és que només hi havia un sospitós i que s’ha suïcidat a l’escena de la matança, tot i que durant una bona part de la tarda d’ahir s’ha estat estudiant la possibilitat que hi hagués un segon atacant. La policia ha pentinat tota la zona per descartar la participació de més persones en el tiroteig. 

Notícies relacionades

Alguns dels jugadors participants en el torneig han penjat missatges a les xarxes socials, com Drini Gjoka, ferit en un polze, que ha deixat escrit a Twitter: “El pitjor dia de la meva vida” i “Mai tornaré a donar res per fet. La vida es pot tallar en un segon”. Un altre jugador, Chris ‘Dubby’ McFarland, ha sigut hospitalitzat després que una bala li fregués el cap. “Estic bé, només una rascada al cap. Traumatitzat i devastat”.

El d’aquest diumenge és el tercer gran tiroteig a Forida en els últims dos anys.  Al febrer, 17 persones van perdre la vida en una escola secundària a Parkland, i fa dos anys un home armat va matar 49 persones en un club nocturn d’Orlando.

Temes:

Armas