EL PROBLEMA DE LA IMMIGRACIÓ

La fiscalia investiga Salvini pels immigrants retinguts al barco 'Diciotti'

«És una vergonya, no ens pararan. Si vol interrogar-me o potser arrestar-me perquè defenso les fronteres i la seguretat del meu país, em sento orgullós», respon el ministre de l'Interior italià

zentauroepp44614257 file photo  italian interior minister matteo salvini gesture180814180354

zentauroepp44614257 file photo italian interior minister matteo salvini gesture180814180354 / Tony Gentile

1
Es llegeix en minuts
Rossend Domènech
Rossend Domènech

Corresponsal a Roma

ver +

El ministre d’Interior italià, Matteo Salvini, està formalment investigat per la Fiscalia d’Agrigento (Sicília) per segrest de persona, arrest il·legal i abús d’ofici, amb relació als 177 immigrants, actualment 150, retinguts durant més d’una setmana a bord de la nau militar ‘Diciotti’.

La notícia va ser divulgada aquest dissabte pel mateix fiscal en cap d’Agrigento, Luigi Patronaggio, a través d’un comunicat en què, sense citar el nom de Salvini, informa que el seu despatx transmet el sumari a l’anomenat Tribunal de Ministres. Es tracta d’una cort que es forma de vegades, quan un ministre és considerat com a presumpte imputat d’algun delicte. En aquest cas, el sumari ha sigut enviat a Palerm, capital de l’illa.

Resposta amenaçadora

“És una vergonya, no ens aturaran. Si vol interrogar-me o potser arrestar-me perquè defenso les fronteres i la seguretat del meu país, em sento orgullós i l’espero amb els braços oberts”, ha respost Salvini.

D’acord amb el comunicat de la fiscalia, els investigats són dos. A més del ministre, hi hauria un delscaps del seu Gabinet, que el mateix fiscal va interrogar aquest dissabte a la seu del Ministeri d’Interior durant un viatge especial a Roma.

El llarg comunicat de la fiscalia informa que “al final de la investigació feta a Roma, la fiscalia ha decidit de passar el sumari que havia sigut obert sobre persones anònimes, a persones conegudes, pels delictes de segrest de persona, arrest il·legal i abús del càrrec”.

Procediment constitucional

Notícies relacionades

En el text s’explica que la fiscalia ha decidit passar el sumari al Tribunal de Ministres, tal com preveu la llei, perquè es tracta de “conductes d’investigats a l’exercici de les seves funcions, un dels quals pertany als qualificats subjectes” indicats per la Constitució, és a dir, un ministre. El text afegeix que “qualsevol avaluació negativa (sobre la imputació) haurà de ser sotmesa a l’autorització de la Cambra (parlamentària) competent”.

Dissabte a la tarda un grup de retinguts a bord de la nau ‘Diciotti’ havia sigut autoritzat i en certa manera obligat a descendir del barco per problemes sanitaris. Anteriorment n’havien desembarcat 27 nens, molts malalts i desnodrits. Dels 150 que quedaven a la nau, 20 aniran a Albània, que s’ha ofert, i un centenar seran acollits en centres de l’Església catòlica.

Temes:

Itàlia