Activen protocols d'emergència

Un tifó deixa almenys nou morts i pèrdues milionàries a la Xina

Diverses localitats de la Xina pateixen pels estralls del tifó Rumbia, on milions de persones han quedat afectades

afp u21k9

afp u21k9 / STR (AFP)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Després del pas del tifó Rumbia es reporten almenys nou morts i amb aquest fenomen meteorològic, que és ja el divuitè d’aquest any i que ha ocasionat pèrdues humanes i materials en el centre i est de la Xina, gairebé quatre milions de persones han resultat afectades.

Segons van informar les autoritats xineses, set persones van morir a la ciutat oriental de Xuzhou, on 18 més van resultar ferides i en aquesta zona, unes 924.000 persones es van veure afectades i unes 1.800 cases i 68.000 hectàrees de cultius van patir danys de diversa consideració.

A la província d’Anhui (est), nou ciutats i 33 comtats també es van veure assotats per fortes pluges i d’acord amb informes dels departaments provincials, almenys una persona d’aquesta regió va morir i 13 més van resultar ferides.

Però a Ahgui, més d’1,7 milions de persones i gairebé 243.000 hectàrees de cultius s’han vist afectades, van dir les autoritats locals i el tifó Rumbia ha causat pèrdues econòmiques directes de més de 1.100 milions de iuans (uns 140 euros) en aquesta província, on més de 4.000 cases van patir danys.

A la veïna província d’Henan, al voltant de 888.000 residents van quedar afectats pel tifó Rumbia i una persona va morir. Gairebé 109.000 hectàrees de cultius s’han vist afectades per les fortes pluges ocasionades per la tempesta tropical i les pèrdues econòmiques directes s’estimen en 198 milions de iuans (28,8 milions de dòlars, 25,2 milions d’euros).

Activen protocols d’emergència

Diumenge es van activar mesures d’emergència a Anhui i es van enviar equips de socors a les zones afectades per avaluar les seves condicions i entregar subministraments als residents afectats. Els departaments locals també estan reparant i examinant les infraestructures, inclosos els camins, el drenatge i els edificis.

Notícies relacionades

En els últims quatre dies les tempestes van assotar les parts oriental i septentrional d’Henan, segons l’observatori meteorològic provincial. Tres estacions meteorològiques van registrar precipitacions superiors a 500 mil·límetres, mentre que la precipitació diària va establir rècords a vuit estacions de la província.

Els departaments locals d’assumptes civils van enviar personal a les zones afectades pels desastres per evacuar i resituar els residents afectats, així com per examinar els danys.

Temes:

Inundacions Xina