Tragèdia a Itàlia

El camioner que es va salvar en el pont de Gènova: "Vaig veure l'infern"

El conductor ha narrat la seva experiència al 'Corriere della Sera' italià

1534344898 012056 1534345412 album normal

1534344898 012056 1534345412 album normal

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

En les fotos de la tragèdia del pont Morandi a Gènova una foto va sorprendre tot el món. S’hi veia una furgoneta verda, parada a molt pocs metres de l’abisme. Hi anava un conductor italià de 37 anys que ara ha narrat a Il Corriere della Sera aquells minuts d’"infern".

"Plovia, plovia molt i no era possible anar més ràpid. Quan un altre cotxe em va avançar, vaig reduir la velocitat per mantenir la distància de seguretat perquè frenar amb aquesta pluja era impossible. No vaig veure gran cosa", diu el genovès, encara en estat de xoc.

"En un moment concret, tot va tremolar", continua narrant el conductor. "El cotxe que tenia a davant va desaparèixer i semblava que se l’havien empassat els núvols. Vaig aixecar la vista i vaig veure comqueia la torre del pont".

El camioner ha explicat que instintivament es va allunyar tot el que va poder: He frenat. No només he frenat, he clavat les rodes. Instintivament, al trobar-me el buit davant meu he fet marxa enrere, com per provar d’escapar-se d’aquell infern". Tot i que l’italià no sap quants metres es va allunyar.

Un altre testimoni

Notícies relacionades

Per la seva banda, l’agència AFP ha pogut parlar amb Afifi Idriss, un camioner marroquí de 39 anys que conduïa just darrere. "Vaig veure el camió verd aturar-se i retrocedir i vaig parar, vaig tancar el camió i vaig escapar", ha assenyalat aquest.

La nit d’aquest dimecres el camió encara es manté a prop del buit, amb vista als centenars de rescatadors que busquen supervivents entre la runa de l’accident que es va emportar més de trenta vehicles i almenys 39 víctimes.

Temes:

Itàlia