TRAGÈDIA

Almenys 23 nens han mort en el naufragi d'un barco al Sudan

L'embarcació va xocar contra un arbre quan es disposava a travessar el riu Nil amb els petits a bord

undefined40852296 mas personas reportaje  abertis unicef guttmann para reducir180815153218

undefined40852296 mas personas reportaje abertis unicef guttmann para reducir180815153218 / A UNICEF UN015793 PRINSLOO

1
Es llegeix en minuts

Almenys 23 nens han mort aquest dimecres ofegats al nord del Sudan pel naufragi del barco en què viatjaven pel riu Nil, segons han informat fonts oficials.

“23 estudiants d’escola primària van morir i uns altres nou van sortir vius després que el seu barco xoqués amb un arbre al riu Nil”, va afirmar el governador del municipi d’Al Behira, en l’estat de riu Nil, Abdelrahman Mohamed Khir, en una roda de premsa.

Segons el responsable, “el corrent de l’aigua era fort” en el moment de l’accident i el barco va colpejar un arbre submergit a causa dela crescuda del riu.

A l’embarcació també hi viatjava una metge que es dirigia a l’altra riba del Nil per visitar els seus familiars, que va sobreviure al naufragi.

Anaven a l’escola

Els alumnes, que residien a la localitat de Kenisa, dependent d’Al Behira i ubicada a la riba esquerra del Nil, s’adreçaven a la població de Kabna, al marge dret, on es troba la seva escola. 

Segons l’agència de notícies del Sudan, Suna, més de 40 nens eren a bord del barco en el moment de la tragèdia. La mateixa agència ha informat que els cossos de les víctimes encara no han sigut trobats però que els serveis de rescat estan realitzant tasques a la zona.

Navegació prohibida

La setmana passada, l’organisme de Defensa Civil va ordenar aturar la navegació al Nil fins a final d’octubre a causa dela crescuda del riu i dels seus afluents, que han causat inundacions a diverses regions del Sudan.

Notícies relacionades

Les crescudes han causat almenys 23 morts, 61 de ferits i 45.000 damnificats en cinc estats des del 23 de juliol passat, segons un informe publicat aquest dimarts per la Mitja Lluna Vermella sudanesa.

La zona més afectada del país és l’estat de Kordofan Oeste, fronterer amb el Sudan del Sud, on hi ha almenys 20.000 afectats, 49 de ferits i sis víctimes mortals, segons la Mitja Lluna Roja.