PETICIÓ REBUTJADA

Àustria denega l'asil a un jove afganès homosexual «perquè no actua com un gai»

El funcionari al·lega també que el noi es relacionava amb poca gent i que els homosexuals «són més sociables»

zentauroepp41355132 foreign minister and leader of the austrian people s party  180815135904

zentauroepp41355132 foreign minister and leader of the austrian people s party 180815135904 / RONALD ZAK

1
Es llegeix en minuts
AFP

Les autoritats austríaques han rebutjat la demanda d’asil d’un jove afganès que va al·legar ser homosexual perquè “no actua” ni “es vesteix” com una persona gai, segons ha informat el setmanari ‘Falter’.

Un funcionari de la Baixa Àustria, al nord-est del país, va considerar que aquest jove afganès de 18 anys mentia a l’al·legar que temia per les represàlies que podria patir al seu país per motius de la seva orientació sexual.

“Ni la forma de caminar ni la manera d’actuar o vestir revelen que vostè sigui homosexual”, va escriure el responsable a l’informe per justificar el rebuig de la demanda d’asil.

El funcionari també va assenyalar un “potencial d’agressió” en l’home que un “no esperaria d’un homosexual” perquè l’adolescent es va barallar amb altres persones en un alberg on es va allotjar.

Poc sociable

Un altre motiu per dubtar de l’homosexualitat del jove va ser que tenia pocs amics i passava el temps sol o amb grups petits. “¿Els homosexuals no són més sociables?”, es va preguntar l’autor de l’informe.

El demandant d’asil explicava en la seva petició que va prendre consciència de la seva sexualitat a l’edat de 12 anys, però el responsable va considerar que era “massa precoç” i, per tant, improbable, “especialment en una societat com l’afganesa, en què no hi ha estimulació sexual pública a través de la moda o la publicitat”, afegia l’informe.

El jove afganès, que va arribar sol a Àustria quan encara era menor d’edat, ha apel·lat aquesta decisió, segons afegeix ‘Falter’.

Notícies relacionades

El Ministre de l’Interior d’Àustria ha explicat aquest dimecres que no podia comentar res sobre aquest cas, però que no reflecteix la realitat. “Les demandes d’asil han de justificar les raons de la seva fuga. No hi ha regles sobre les proves, però les autoritats han de demostrar si una sol·licitud és infundada i per què”, ha afegit el ministeri en un comunicat.

A l’Afganistan, l’homosexualitat està considerada com un comportament sexual desviat, prohibit per l’Islam.