Anar al contingut

BOLÍVIA

Presó per al militar a qui van robar la medalla d'Evo Morales davant un prostíbul

Els lladres van sostreure dos objectes presidencials del cotxe que va deixar aparcat davant un puticlub a prop de l'aeroport d'El Alto

EFE

Presó per al militar a qui van robar la medalla d'Evo Morales davant un prostíbul

---

Un jutge bolivià va disposar l’empresonament del militar que havia de custodiar la medalla i la banda presidencial del país, i que els va deixar a mercè de lladres en un vehicle aparcat a la porta d’un prostíbul.

En una audiència cautelar a la ciutat d’El Alto, veïna de La Paz, el jutge Lucio Flores va determinar enviar a presó el tinent de l’Exèrcit bolivià Roberto Juan de Dios O.B.

La Fiscalia va imputar l’uniformat pels presumptes delictes d’"incompliment de deures, conducta antieconòmica i destrucció o deteriorament de la riquesa o patrimoni nacional".

La medalla i la banda van ser robades dimarts passat del cotxe del tinent, quan aquest era l’encarregat de portar els dos símbols en un vol fins a la ciutat central de Cochabamba, perquè el president del país, Evo Morales, els lluís en l’acte per l’aniversari de les forces armades bolivianes.

L’uniformat, que treballa per al Palau de Govern de Bolívia, va perdre el vol i mentre esperava el següent, va decidir passar per una zona de prostíbuls a prop de l’aeroport d’El Alto.

Uns delinqüents, segons la Policia boliviana, van sostreure del vehicle que va deixar aparcat davant els prostíbuls la motxilla on portava els símbols que havia de custodiar.

Va denunciar el robatori, però va ser detingut

El militar va denunciar el robatori però va ser detingut i acusat d’incompliment de deure.

La Policia va desplegar un operatiu per trobar els símbols presidencials, que finalment van ser recuperats després que una trucada anònima en un canal local de televisió alertés que van ser dipositats al costat de la porta d’una església a La Paz.

Dimarts a la nit, la Policia va detenir un peruà per la presumpta relació amb el robatori i busca tres sospitosos més.

El president Evo Morales va demanar aquest dijous un "càstig exemplar" per als militars que tenien la responsabilitat de custodiar la medalla, considerada una joia única a Amèrica pels historiadors.

A causa d’aquests fets ha sigut destituït avui el cap de la Casa Militar de Bolívia, el general Alberto Mansilla.

Temes: Bolívia