GUERRA AL PAÍS ÀRAB

Almenys 29 nens morts en un bombardeig de l'Aràbia Saudita al Iemen

Els menors, d'entre 10 i 15 anys, viatjaven en un autobús que travessava el mercat de la ciutat de Dahian

zentauroepp44598233 attention editors   visual coverage of scenes of injury or d180809163202

zentauroepp44598233 attention editors visual coverage of scenes of injury or d180809163202 / NAIF RAHMA

2
Es llegeix en minuts
Agencias

Almenys 29 nens han mort i uns altres 30 han resultat ferits durant un bombardeig contra un autobús al nord del Iemen, segons va afirmar el Comitè Internacional de la Creu Roja (CICR), que va agregar que els cossos de les víctimes van ser enviats a un hospital a la província de Saada, va agregar en el seu compte de Twitter l’organització humanitària. L’atac aeri va ser perpetrat per la coalició àrab comandada per l’Aràbia Saudita. El bus que traslladava als menors, tots ells d’entre 10 i 15 anys, circulava a través del mercat de la ciutat de Dahian.

“¿El món realment necessita veure més nens morts? ¿innocents assassinats per aturar la cruel guerra al Iemen? ”, va respondre el director del Fons de les Nacions Unides per a la Infantesa (Unicef) per a l’Orient Mitjà, Geert Cappelaere. 

“Segons el dret internacional humanitari, els civils han de ser protegit durant el conflicte”, va afegir el Comitè Internacional de la Creu Roja, que sovint ha acusat les parts bel·ligerants d’atacar objectius teòricament protegits. 

Centres sanitaris bàsics

El portaveu del Ministeri de Salud del Govern dels hutís, la facció en guerra amb les autoritats iemenites recolzades per la coalició liderada per l’Aràbia Saudita i els Estats Units, va indicar que 39 persones van morir i 43 van resultar ferides, segons dades preliminars. “El bombardeig va tenir com a blanc a tres autobusos” va dir el portaveu hutí, Yusef a l’Hadari, des de Saná, la capital del país sota el control dels rebels.

A l’Hadari va explicar que els nens s’estaven dirigint a un centre educatiu d’estiu dependent del Ministeri d’Assumptes Islàmics. “A Dahian hi ha centres sanitaris bàsics. La major part dels ferits estan sent transferits a Saada, la capital de la província, als hospitals públics tot i que no seran suficient per acollir aquest gran nombre de ferits”, va agregar. 

Atac legítim

La coalició liderada per l’Aràbia Saudita, que intervé al Iemen en recolzament de les forces del president Abd Rabbo Mansour Hadi, va descriure l’atac com una “operació militar legítima”. Els responsables del sanguinari atac no van especificar el motiu del mateix. “L’atac que es va produir a la província de Saada és una operació militar legítima contra els elements que la passada nit van disparar un míssil contra la ciutat de Jizane (Aràbia), matant una persona i ferint diversos civils”, va dir la coalició en un escarit comunicat.

Notícies relacionades

Guerra civil

La província de Saada, fronterera amb l’Aràbia Saudita, és el principal bastió dels rebels hutís. El bombardeig es va produir hores després que es llancés un míssil balístic des del Iemen contra la ciutat saudita de Yazán. Segons Riad, en aquest atac registrat ahir a la nit va morir un iemenita resident a l’Aràbia Saudita i uns altres onze van resultar ferits. El Iemen pateix des de fa tres anys una guerra civil que enfronta al Govern del president Abdo Rabu Mansur Hadi, avalat per una coalició internacional que lidera l’Aràbia Saudita, i alshutís, recolzats per l’Iran. Segons les Nacions Unides més de 10.000 persones han mort des del 2015. 

Temes:

Iemen Creu Roja