En un poble dels Andes

Funeral tràgic al Perú: 10 persones moren intoxicades després d'assistir a una vetlla

Pel que sembla un insecticida va estar en contacte amb el menjar

shrjd7sapkmdjy8eizzzr21100 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Deu persones van morir i més de 30 van resultar afectades per una intoxicació en un sopar després d’un funeral al sud-est del Perú, van informar dimarts les autoritats. Els fets van ocórrer dilluns a la nit al poble de San José de Ushua, una remota localitat de la regió andina d’Ayacucho.

Dos dels morts eren fills de la persona que estava sent vetllada al districte rural de San José de Ushua, mentre que la majoria dels afectats són adults grans, va indicar la informació.

Jhon Tinco, director de Salut de la regió d’Ayacucho, va dir a la ràdio local RPP que els casos de presumpta intoxicació van passar després que els assistents van menjar dilluns un platet de carn i van prendre una beguda elaborada amb blat de moro fermentat coneguda localment com a ‘chicha’.

Notícies relacionades

"Les persones es van intoxicar per un aliment. Sembla que es tracta d’un insecticida que va estar en contacte amb el menjar", va dir aquest dimarts la ministra de Salut, Silvia Pessah.

Els afectats per la presumpta intoxicació van ser portats al centre mèdic del districte de Pausa al sud-est d’Ayacucho, on van morir. Vint persones més van patir dolors estomacals i vòmits però estan fora de perill, va explicar Tinco.

Temes:

Perú