RESPONSABILITAT POLÍTICA

Renuncia el ministre grec d'ordre públic pels greus incendis

L'oposició ha sigut molt dura amb la gestió de la tragèdia per part del Govern de Tsipras

zentauroepp44531743 files  in this file photo taken on january 25  2016 greece s180803182751

zentauroepp44531743 files in this file photo taken on january 25 2016 greece s180803182751 / EMMANUEL DUNAND

1
Es llegeix en minuts

El ministre d’Ordre Públic de Grècia, Nikos Toskas, ha renunciat aquest divendres al seu càrrec arran dels greus incendis que van afectar el mes passat al país hel·lè i que van deixar 88 persones mortes a l’est d’Atenes, segons ha informat l’oficina del primer ministre.

“El primer ministre ha acceptat la dimissió del senyor Toskas”, ha assegurat un portaveud’Alexis Tsipras  en un comunicat.

“La destrucció material i la pèrdua de tants conciutadans sobrepassa el meu desig de continuar en el càrrec, ho he dit públicament i des del primer moment”, ha manifestat Toskas, que ja va presentar la seva renúncia la setmana passada, però el primer ministre la va rebutjar per trobar-se en plena crisi.

“Al llarg de la meva vida vaig intentar oferir defensa i protecció al país i als ciutadans”, ha afegit el fins avui ministre, abans d’agrair la tasca als bombers, policies, militars, voluntaris i membres de protecció civil que van col·laborar en les tasques d’extinció i resposta a la tragèdia.

Dura oposició

L’oposició al Govern de Tsipras s’ha mostrat molt dura amb la gestió de la catàstrofe i ha exigit a l’Executiu la dimissió dels responsables des de l’inici de la crisi.

Notícies relacionades

“Les responsabilitats porten el nom d’Alexis Tsipras. Ell i el seu Govern no tenen el valor d’assumir-les, 11 dies després de la tragèdia. La renúncia de Toskas és molt petita i arriba massa tard per satisfer el sentit comú”, va manifestar un portaveu de Nova Democràcia, el principal partit opositor.

La setmana passada, Tsipras va comparèixer per assumir tota la “responsabilitat política” de la tragèdia i anunciar mesures per pal·liar les distorsions en matèria de vivenda que van dificultar el rescat de les víctimes del foc.

Temes:

Incendis Grècia