INFORMACIÓ PENALITZADA

La UE protesta per la taxa de Bèlgica per cobrir cimeres comunitàries

El Govern belga vol cobrar 50 euros al trimestre per costejar la seguretat

Les associacions de periodistes critiquen la mesura per entendre que vulnera la llibertat d'informar

zentauroepp37143329 european council president donald tusk speaks to the press a180801152704

zentauroepp37143329 european council president donald tusk speaks to the press a180801152704 / ANDREAS SOLARO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Comissió Europea ha criticat aquest dimecres la decisió del Govern belga d’imposar als periodistes una acreditació de pagament per poder cobrir les cimeres de la UE a Brussel·les. La Comissió assegura estar disposada a examinar totes les mesures possibles contra aquesta mesura, considerada "discriminatòria" per les associacions professionals.

"La idea no ens agrada", ha declarat la portaveu adjunta de la Comissió, Mina Andreeva. "La Comissió, com a guardià dels tractats, pot emprendre denúncies, i les examinarà sobre la base del dret", ha amenaçat.

El Govern belga ha instaurat una taxa de 50 euros semestrals per cobrir les despeses generades pels controls de seguretat imposats en els accessos en els "llocs sensibles", entre els quals les instal·lacions que acullen les reunions semestrals dels dirigents dels Vint-i-vuit a Brussel·les.

Per a la cimera del 18-O

Notícies relacionades

La informació va ser comunicada als periodistes com un avís en la demanda d’acreditació per a la cimera del 18 d’octubre.

L’Associació Internacional de la Premsa (API) i l’Associació General de Periodistes Professionals de Bèlgica han enviat cartes de protesta a l’Executiu belga i han reclamat al primer ministre, Charles Michel, "abandonar immediatament" aquesta taxa, a l’entendre que suposa "una violació de la llibertat d’informar".