TENSIÓ A ÀSIA

Corea del Nord construeix nous míssils

Els serveis d'intel·ligència dels EUA alerten d'un projecte en la mateixa planta on es van desenvolupar els projectils anteriors

HHY09. COREA DEL NORTE, 04/04/2017.- Fotografía de archivo sin fecha, cedida el 24 de abril de 2016, por la Agencia de Noticias Central de Corea del Norte (KCNA), de la prueba de lanzamiento de un misil balístico submarino en Corea del Norte. De acuerdo con el reporte de los medios hoy, miércoles 5 de abril de 2017, Corea del Norte habría lanzado un misil balístico al mar de Japón. El lanzamiento ocurrió antes de una cumbre entre líderes chinos y estadounidenses organizada para discutir los programas y capacidades militares de Corea del Norte. EFE/KCNA /SOLO USO EDITORIAL

HHY09. COREA DEL NORTE, 04/04/2017.- Fotografía de archivo sin fecha, cedida el 24 de abril de 2016, por la Agencia de Noticias Central de Corea del Norte (KCNA), de la prueba de lanzamiento de un misil balístico submarino en Corea del Norte. De acuerdo con el reporte de los medios hoy, miércoles 5 de abril de 2017, Corea del Norte habría lanzado un misil balístico al mar de Japón. El lanzamiento ocurrió antes de una cumbre entre líderes chinos y estadounidenses organizada para discutir los programas y capacidades militares de Corea del Norte. EFE/KCNA /SOLO USO EDITORIAL / . (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Adrián Foncillas
Adrián Foncillas

Periodista

ver +

Les agències d’Intel·ligència dels EUA creuen que Corea del Nord  Corea del Nordconstrueix nous míssils en la mateixa planta en la qual va produir un míssil balístic intercontinental (ICBM) capaç d’arribar a les ciutats de la costa est dels Estats Units, va informar ‘The Washington Post’.

Imatges obtingudes a través de satèl·lit indiquen que el Govern de Kim Jong-un treballa en un o dos míssils ICBM en unes instal·lacions d’investigació que té a Sanumdong, als afores de Pyongyang, segons les sospites de la Intel·ligència dels EUA.

La informació en mans del Govern dels EUA revela que Corea del Nord segueix endavant amb el seu programa de míssils balístics, tot i que, segons el diari, això no suggereix que Pyongyang estigui expandint el seu potencial.

4.500 quilòmetres de recorregut

El 28 de novembre passat, el règim nord-coreà va llançar un inèdit míssil ICBM que va batejar com a Hwasong-15 i que va volar prop de 4.500 quilòmetres abans de caure al mar del Japó.

El llançament va agafar per sorpresa els EUA, que no creia que Corea del Nord fos capaç de produir un míssil ICBM amb la tecnologia necessària per arribar a la costa est dels Estats Units.

"Veiem que estan treballant, com abans", va dir a ‘The Washington Post’ aquest dilluns la font que va filtrar aquesta informació classificada.

Cimera a Singapur

La informació arriba setmanes després que el president dels EUA, Donald Trump, i el líder nord-coreà, Kim Jong-un, mantinguessin una històrica trobada a Singapur i es comprometessin a "construir un règim de pau durador i estable a la península coreana".

Notícies relacionades

Trump, de fet, va arribar a dir que Corea del Nord "ja no és una amenaça nuclear".

Malgrat l’activitat detectada a Sanumdong, la Intel·ligència nord-americana també va constatar que Corea del Nord està desmantellant el seu centre de llançaments a Sohae, a la costa oest de la península, segons el diari.