URGENT

Atac a Alemanya: 12 ferits per apunyalament en un autobús

L'agressor, un iranià de 34 anys, ha sigut detingut poc després dels fets per la policia alemanya

zentauroepp37665397 german special police forces outside a muslim prayer room in171010103113

zentauroepp37665397 german special police forces outside a muslim prayer room in171010103113 / KAI PFAFFENBACH

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Almenys 12 persones han resultat ferides, dues de les quals de gravetat, en un atac amb ganivet en un autobús a la localitat alemanya de Luebeck, segons informa el diari local ‘Luebecker Nachrichten’. Els fets s’han produït quan un individu ha tret un ganivet de cuina que portava en una motxilla i ha començat a atacar els passatgers de l’autobús i fins i tot el conductor.

El conductor ha aconseguit obrir les portes de l’autobús, permetent que els passatgers fugissin i es posessin fora de perill. Alguns han corregut fins que han localitzat un cotxe patrulla. Segons el diari ‘Luebecker Nachrichten’, l’agressor és un iranià de 34 anys que ja ha sigut detingut.  

Una motxilla a l’autobús

Segons ha puntualitzat la Fiscalia, l’atacant té la nacionalitat alemanya, però no es podran verificar més detalls fins que s’hagi pogut comprovar amb total seguretat la seva identitat.

Les fonts policials han confirmat únicament que ha sigut detingut i que s’investiga el contingut d’una motxilla abandonada que ha quedat a l’autobús.

Notícies relacionades

Un testimoni ha explicat que “els passatgers han saltat de l’autobús cridant. Ha sigut terrible”. Una altra testimoni ha afirmat: “Ha sigut una carnisseria”. Els mitjans alemanys ja difonen a les xarxes les primeres fotos de l’autobús atacat.

La policia de Schleswig-Holstein ha tuitejat que hi ha un desplegament massiu de policia a la ciutat. “Estem examinant la situació per donar més informació”, assenyala el missatge. Durant la tarda, unes 30 persones, entre testimonis i passatgers de l’autobús, estan sent interrogats per la policia per provar de reconstruir els fets.