Accident fatídic

Cent víctimes, entre morts i desapareguts, en una mina a Birmània

L'ensorrament va tenir lloc després d'una explosió en una mina de jade

i7uezndprjdupw171esck71100 / periodico

1
Es llegeix en minuts

Un centenar de persones han mort o estan desaparegudes per un ensorrament en una mina de jade a l’estat de Kachin, situat al nord de Birmània (Myanmar), recull la premsa local.

Segons testimonis directes, prop de 200 miners eren al jaciment en el moment del corriment del terreny, que es va produir dissabte.

Les primeres versions van xifrar diumenge en 15 els morts i en uns 40 els ferits.

D’acord amb testimonis aquest dilluns citats pel grup multimèdia Mizzima, a aquest nombre de víctimes s’afegeixen desenes de persones enterrades sota la terra.

El despreniment va tenir lloc després d’una explosió que es va produir quan els miners havien parat per menjar.

Els accidents a les mines de jade són freqüents a Birmània.

L’últim accident mortal es va registrar el gener passat, quan sis persones van morir a causa d’un altre corriment de terres, en una mina abandonada també del nord del país.

Notícies relacionades

L’ONG Global Witness va denunciar el 2015 la precària situació en la qual treballen els cercadors de jade en uns jaciments que, entre altres grups, exploten organitzacions guerrilleres, senyors de la guerra, narcotraficants i militars.

Birmània és el productor mundial més gran de jadeïta, una preuada varietat de jade que s’extreu principalment a les muntanyes de Kachin.