DESPRÉS DEL REBUIG D'ITÀLIA

Espanya acollirà 50 dels 450 immigrants que són a aigües de Sicília

Portugal, França, Alemanya i Malta acolliran la mateixa xifra d'emigrants rescatats al Mediterrani

zentauroepp44309964 lampedusa180714180958

zentauroepp44309964 lampedusa180714180958 / ELIO DESIDERIO

1
Es llegeix en minuts
Efe

El Govern espanyol ha anunciat la seva disponibilitat per rebre50 dels 450 migrants rescatats aquest dissabte al Mediterrani i que són davant les costes de Sicília. La decisió s’ha pres a l’espera que el Govern italià, que va rebutjar acollir-los, aconsegueixi resituar-los en altres països de la Unió Europea (UE).

En un comunicat, l’Executiu de Pedro Sánchez informa que EspanyaPortugal i França acolliran cada un 50 persones del grup de 450 immigrants rescatats per Itàlia, que es troben a bord d’una nau de la Guàrdia de Finança italiana i una altra de l’agència Frontex.

Aquesta disponibilitat, segons el Govern espanyol, està condicionada que aquest grup de persones desembarqui a Itàlia i que aquest país accepti igualment acollir-ne una part. Després, cada país examinarà cada un dels casos.

“Espanya, Portugal i França mostren així la seva responsabilitat i solidaritat i la seva voluntat comuna per aportar una solució europea als fluxos migratoris i el drama humanitari que es dona al Mediterrani”, assenyala l’Executiu de Sánchez, que també s’ha fet eco a través de Twitter de l’acord.

Notícies relacionades

“És una mostra del nostre compromís per aportar solucions als fluxos migratoris i de solidaritat amb el drama humanitari”, afirma el president socialista. 

El primer ministre italià, Giuseppe Conte, va avançar aquest dissabte que 50 dels migrants aniran a Malta, mentre que aquest diumenge s’ha sabut que Alemanya n’acollirà 50 més. De moment, doncs, ja tenen destinació 250 de les 450 persones rescatades al Mediterrani.