Mor un bebè oblidat dins un cotxe als EUA

El petit va morir després d'estar vuit hores dins del vehicle amb altes temperatures

Vista de la Puerta del Sol de Madrid, sota la intensa calor.

Vista de la Puerta del Sol de Madrid, sota la intensa calor. / JUAN CARLOS HIDALGO/EFE

1
Es llegeix en minuts
Efe / Miami

Un bebé d’un any i mig que va ser oblidat per un dels seus pares al seu automòbil tancat durant unes vuit hores va morir divendres a la nit d’un cop de calor a Pembroke Pines, al nord de Miami, han informat avui mitjans locals.

Al cap d’unes vuit hores, la jornada laboral del progenitor, el pare del bebè va recordar que havia deixat el seu bebè oblidat mentre treballava i va trucar immediatament a la Policia, però no li van poder salvar la vida.

El bebè va morir després de suportar altes temperatures, que aquests dies han arribat a uns 32 graus Celsius (90 graus Fahrenheit) al sud de Florida.

Investigació policial

"Lamentablement, els esforços de salvament del CPR i el transport de rescat no van evitar una desafortunada tragèdia", es va lamentar el sergent Adam Feiner.

La Policia investiga en aquests moments les circumstàncies en les quals es va produir l’abandonament del nadó a l’interior de l’automòbil, tot i que no ha presentat, de moment, càrrecs contra els pares.

Les autoritats de Florida insisteixen una vegada i una altra en la importància que els adults extremin les precaucions i recomanen trucs com deixar una cosa de valor o gran ús diari al costat del bebè per atreure l’atenció en cas d’oblit.

39 nens morts el 2016

D’acord amb les estadístiques del Departament de Meteorologia i Ciència Climàtica de San Jose State University, un total de 39 nens van morir el 2016 en automòbils als EUA a causa d’un cop de calor, mentre que el 2015 van ser 25.

Notícies relacionades

Des del 1998 als Estats Units han mort més 700 de menors a l’interior dels cotxes per un cop de calor.

Florida va registrar entre el 1998 i el 2016 un total de 77 menors morts per un cop de calor sofert dins d’un vehicle, només per darrere de Texas, amb 107 morts menors de 18 anys.